Na hlavný obsah

FOTO: Sierra Nevadu zasiahla silná snehová búrka, očakávajú tri metre snehu

Tisíce domácností zostali bez elektriny.

FOTO: Sierra Nevadu zasiahla silná snehová búrka, očakávajú tri metre snehu
Búrka môže zasiahnuť aj časti Nevady, Utahu a západného Colorada. Foto: TASR/AP

Kalifornské pohorie Sierra Nevada zasiahla silná snehová búrka. Meteorológovia varujú, že vo vyšších polohách môže snehová pokrývka presiahnuť tri metre. Pre víchor a výdatnému dažďu v nižších polohách desiatky tisíc domácností zostali bez dodávok elektriny. Časť transkontinentálnej diaľnice I-80 je uzavretá, informujú americké médiá.

William Churchill z amerického hydrometeorologického ústavu v sobotu (2. 3.) varoval najmä obyvateľov okolia jazera Tahoe. Búrka môže zasiahnuť aj časti Nevady, Utahu a západného Colorada.

Pozrite si zábery zo zasneženej Sierra Nevady v Kalifornii:

Motoristi musia počítať s tým, že na cestách pre sneženie a víchrici môžu panovať mimoriadne nebezpečné podmienky. Cesty možno nebudú zjazdné vôbec. Na niektorých miestach v horách je vyhlásené vysoké až mimoriadne nebezpečenstvo pádu lavín.

Už v piatok sa zastavila prevádzka v niektorých lyžiarskych strediskách, ktorá zostala zatvorená aj dnes. Uzavreli aj Yosemitský národný park a návštevníci doň nebudú môcť najmenej do nedeľného (3. 3.) poludnia.

Agentúra AP uviedla, že terajšia snehová búrka je najväčšia za túto zimu. Rekordné hodnoty však pri nej pokorené takmer určite nebudú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet