Na hlavný obsah

Brankár Hlavaj mieri do NHL, s Minnesotou podpísal nováčikovský kontrakt

Zmluva začne plynúť od budúcej sezóny.

Brankár Hlavaj mieri do NHL, s Minnesotou podpísal nováčikovský kontrakt
SR Hokej KC 2023 Turnaj Slovensko Lotyšsko BAX SLOVENSKO - Lotyšsko Na snímke brankár Slovenska Samuel Hlavaj. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s klubom zámorskej NHL Minnesota Wild. Zmluva začne plynúť od budúcej sezóny. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

 Dvadsaťdvaročný Hlavaj nebol nikdy draftovaný, zámorský hokej si však vyskúšal počas rokov 2018-2021, keď pôsobil v tímoch Lincoln Stars (USHL) a Sherbrooke Phoenix (QMJHL).

Následne hral dva roky za Slovan Bratislava, resp. Modré krídla Slovan. Túto sezónu odchytal v Plzni, kde v 28 dueloch základnej časti českej extraligy mal priemer 3,10 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,3 percenta. V play off dostal šancu v dvoch stretnutiach.


Hlavaj má na konte 12 štartov v slovenskej reprezentácii. Predstavil sa aj na minuloročných majstrovstvách sveta v Rige, kde v troch zápasoch dosiahol gólový priemer 2,22 a 93,2-percentnú úspešnosť zásahov. V minulosti štartoval aj na dvoch MS hráčov do 18 rokov a troch MS do 20 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport