Na hlavný obsah

FOTO: Žena na e-kolobežke nedala prednosť autu, spolu s dcérou (9), ktorú viezla, skončili v nemocnici

Nehoda sa stala v Hlohovci.

FOTO: Žena na e-kolobežke nedala prednosť autu, spolu s dcérou (9), ktorú viezla, skončili v nemocnici
Žena vošla do jazdnej dráhy vozidla zn. Hyundai. Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Žena v Hlohovci spôsobila dopravnú nehodu na elektrickej kolobežke. Zrejme nedala prednosť vozidlu zn. Hyundai idúcemu na hlavnej ceste. Spolu s 37-ročnou ženou sa zranila aj jej deväťročná dcéra, ktorú na e-kolobežke viezla. Informovala o tom polícia Trnavského kraja na sociálnej sieti.

„Obe osoby, ktoré sa stáli na kolobežke, utrpeli nárazom do auta zranenia, s ktorými ich záchranári previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice,“ informovala polícia s tým, že rozsah ich zranení nie je známy.

Podľa polície sa žena dopustila viacerých priestupkov. Menovali nesprávny spôsob jazdy cez križovatku, nedanie prednosti v jazde a jazdu na e-kolobežke viacerých osôb.

Polícia zároveň upozornila na pravidlá, ktoré sa vzťahujú na používanie elektrických kolobežiek. E-kolobežka neslúži na prepravu detí alebo jazdu vo dvojici. Môže ju viesť iba osoba nad 15 rokov, s výnimkou poľnej, lesnej a obytnej zóny. Zdieľanú kolobežku môže použiť iba osoba nad 18 rokov.

„E-kolobežka nemôže mať sedadlo, alebo byť inak techniky upravená. Po chodníku sa môžete pohybovať iba rýchlosťou chôdze. Osoba musí dodržiavať všetky predpisy v cestnej premávke,“ dodala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny