Na hlavný obsah

Zomrel podnikateľ Fedor Flašík (†66)

Bol onkologickým pacientom.

Zomrel podnikateľ Fedor Flašík (†66)
Podnikateľ Fedor Flašík. Foto: TASR/Michal Svítok

Vo veku 66 rokov zomrel podnikateľ Fedor Flašík. Bol onkologickým pacientom. Správu o jeho úmrtí v pondelok (22. 4.) potvrdil na sociálnej sieti portál eReport.sk, ktorý Flašík vlastnil.

Začiatkom apríla jeho exmanželka a poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová (Smer-SD) potvrdila, že Flašík leží v umelom spánku v jednej z bratislavských nemocníc. V umelom spánku mal byť dva týždne. Neskôr ho previezli do pražskej Motole.

Fedor Flašík sa v minulosti pohyboval v politických kruhoch. Stál napríklad za kampaňami strán HZDS či Smer-SD.

Pozrite si blok relácie Aktuálne :24 k úmrtiu Fedora Flašíka:

Predvolebné kampane HZDS a Smeru

Flašík sa narodil 14. januára 1958 v Bratislave. V roku 1982 absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského.

Pracoval ako vedúci zásobovania a odbytu vo výrobnom družstve Detva a v rokoch 1986 až 1990 na Ústrednom výbore Zväzu československo-sovietskeho priateľstva.

Neskôr pôsobil ako zástupca riaditeľa divadla Ludus a ako zástupcu šéfredaktora v redakcii M – Report. Potom bol výkonným riaditeľom reklamného oddelenia firmy Davay.

Známy bol hlavne ako podnikateľ v prostredí reklamy a riaditeľ reklamnej agentúry Donar. Stál aj za predvolebnými kampaňami HZDS a Smeru, ktorého bol spoluzakladateľom. V auguste 2001 sa stal aj šéfom volebného tímu strany Smer.

Digitálne hodiny umiestnené oproti prezidentskému palácu, ktoré niekoľko mesiacov odratúvali dni do skončenia volebného obdobia prezidenta Michala Kováča 2. marca 1998, bol tiež nápad Flašíka. V októbri 2016 sa za to Kováčovi ospravedlnil.

V máji 2006 uzavrel manželstvo po dlhoročnom vzťahu s Monikou Beňovou, europoslankyňou strany Smer-SD. Rozviedli sa v roku 2017.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko