Na hlavný obsah

Michalovce a Nitra si prvýkrát zmerajú sily v play-off. Zemplínčania už majú istú medailu

Vzájomné súboje boli v základnej časti mimoriadne vyrovnané.

Michalovce a Nitra si prvýkrát zmerajú sily v play-off. Zemplínčania už majú istú medailu
Na snímke radosť Michaloviec a Nitry. Foto: TASR, koláž: RTVS

Hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce a HK Nitra čaká od stredy (3. 4.) prvá vzájomná konfrontácia v play-off najvyššej slovenskej súťaže. Tímy majú za sebou úspešný vstup do vyraďovacej časti, pričom kľukatejšiu cestu medzi štvorku najlepších mala Nitra, ktorá sa do nej musela prehrýzť cez osemfinále. Štyri vzájomné zápasy zo základnej časti priniesli vyrovnanosť v počte víťazstiev (2:2), získaných bodov (6:6) i skóre (11:11).

Michalovce obsadili v základnej časti druhé miesto a keďže jej víťaz Poprad skončil už v prvom kole, dostali v semifinále najnižšie umiestnený tím spomedzi semifinalistov. Michalovčania v prvom kole potvrdili pozíciu favorita a Zvolen zdolali 4:1 na zápasy.

Využili jeho slabšiu hernú fazónu, ktorú naznačila už séria predkola play off, v ktorej Zvolenčania potrebovali na postup cez Liptovský Mikuláš päť zápasov.

Michalovce majú istotu cenného kovu

Hráči Nitry skončili v základnej časti na 8. mieste a v predkole narazili na deviaty Trenčín. Napokon ho zdolali 3:2 na zápasy, hoci prehrávali 1:2. V následnej sérii proti Popradu neboli v pozícii favorita, no napokon sa stali prvým tímom v slovenskej extralige, ktorý už vo štvrťfinále vyradil víťaza základnej časti.

Pamätný bol najmä piaty zápas, v ktorom „kamzíci“ viedli po dvoch tretinách 3:0, no Nitra štyrmi gólmi v tretej časti otočila na konečných 4:3 a v sérii sa ujala vedenia 3:2. Následne na domácom ľade nezaváhala, keď postup spečatila víťazstvom 2:0.

Hokejisti Michaloviec budú mať výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch zápasoch, v prípadnom piatom a aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom. Proti Nitre sa pokúsia vybojovať historický postup do finále, ku ktorému boli najbližšie v uplynulej sezóne. V semifinále viedli nad Košicami 3:2 na zápasy, no z postupu do finále (a neskôr aj titulu) sa tešil ich súper.

Nitrania túžia po šiestom finále v klubovej histórii, z predošlých piatich uspeli len v jednom (2016). Michalovce majú už pred semifinále istotu medaily. V prípade neúspechu proti Nitre by sa v konečnom poradí extraligy umiestnili na 3. mieste, keďže po základnej časti skončili najvyššie spomedzi štyroch semifinalistov.

Sezóna 2023/2024 je druhá, v ktorej Michalovčania získajú medailu. V ročníku 2020/2021 získali historický bronz, keď v základnej časti skončili na druhom mieste a v semifinále nestačili na Poprad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport