Na hlavný obsah

Nehoda na diaľnici D1: Po náraze z auta vytrhlo motor, museli zasahovať hasiči

Havária sa udiala pri Beluši v okrese Púchov.

Nehoda na diaľnici D1: Po náraze z auta vytrhlo motor, museli zasahovať hasiči
(Ilustračná fotografia) Foto: TASR/Michal Svítok

Zranenie vodiča osobného auta si vo štvrtok (18. 4.) vyžiadala dopravná nehoda na diaľnici D1 pri Beluši v okrese Púchov. Pri udalosti zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma vozidlami. Informoval o tom hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

„Vozidlo zostalo po náraze do zvodidiel deliacich diaľnicu od príjazdu k odpočívadlu stáť v ľavom jazdnom pruhu. V mieste nárazu zostal vytrhnutý motor, pričom z vozidla aj motora vytekali prevádzkové kvapaliny,“ opísal Petrík.

Zranený vodič sa podľa neho nachádzal vo vozidle okoloidúcej sanitky záchrannej zdravotnej služby v starostlivosti zdravotníkov, ktorí mu poskytovali predlekársku prvú pomoc a ošetrenie. Diaľnica D1 bola v danom úseku v dôsledku dopravnej nehody neprejazdná.

„Zasahujúci príslušníci HaZZ zabezpečili miesto dopravnej nehody a na havarovanom automobile vykonali protipožiarne opatrenia. Súčasne zamedzili ďalšiemu úniku pohonných látok a už vytečené kvapaliny zachytili pomocou absorpčnej látky,“ priblížil Petrík.

Vodiča po poskytnutí prvotnej zdravotnej starostlivosti previezli záchranári na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny