Na hlavný obsah

NHL: Vieme, kto zo Slovákov mieri do play off ako prvý, Fehérváry v noci nebodoval

Miestenku v play off majú aj Edmonton a Toronto.

NHL: Vieme, kto zo Slovákov mieri do play off ako prvý, Fehérváry v noci nebodoval
Na archívnej snímke slovenský hokejista Martin Fehérváry. Foto: SITA/AP

Tri tímy majú po nočných zápasoch hokejovej NHL istotu play off. Priamo na ľade si ju vybojoval Edmonton, ktorý zdolal Colorado 6:2. Prehry Washingtonu, Detroitu a Philadelphie zas zaistili miesto vo vyraďovačke pre Toronto a Tampu Bay so Slovákom Erikom Černákom.

V akcii bol v noci na sobotu (6. 4.) zo Slovákov len Martin Fehérváry, ktorý nebodoval. Jeho Capitals prehrali na ľade Caroliny 2:4.

O víťazstvo Edmontonu sa gólovo zaslúžili hviezdny Connor McDavid a Evander Kane, každý z nich mal po dva presné zásahy. V Západnej konferencii si tak vytvorili nedostihnuteľný trinásťbodový náskok na priebežne deviate St. Louis a majú istotu voľnej karty. Colorado malo už predtým miestenku v nadstavbovej časti.

Prehra Detoritu s New Yorkom Rangers (3:4), Philadelphie na ľade Buffala (2:4) a Washingtonu otvorila dvere do play off Torontu a Tampe, ktoré majú na východe istotu voľnej karty a jeden z nich postúpi priamo z Atlantickej divízie. Černák sa tak stal prvým Slovákom v prebiehajúcej sezóne NHL s istotou play off.

Jeho krajan Fehérváry strávil na ľade 21:12 minúty, čo bol druhý najdlhší ice time v jeho tíme. Zápas ukončil s pluskou a dvoma hitmi. Oba góly Washingtonu strelil Alexander Ovečkin, ktorý ich má na konte dokopy už 851. Jeho tím prehral piatykrát za sebou a stráca bod na pozíciu s druhou voľnou kartou v Západnej konferencii, kde momentálne figuruje Philadelphia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport