Na hlavný obsah

Od tragickej smrti Ivety Bartošovej uplynulo desať rokov: Bola lep na nevhodných mužov, spomína redaktor, ktorý ju poznal

Bartošová čelila mnohým osobným tragédiám a výzvam.

Od tragickej smrti Ivety Bartošovej uplynulo desať rokov: Bola lep na nevhodných mužov, spomína redaktor, ktorý ju poznal
Na archívnej snímke česká speváčka Iveta Bartošová. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Od smrti legendárnej speváčky Ivety Bartošovej ubehlo desať rokov. Skokom pod vlak spáchala 29. apríla 2014 samovraždu. V posledných rokoch bojovala so závislosťou od alkoholu a pokúšala sa vrátiť k svojej kedysi úspešnej kariére.

Fanúšikovia obviňujú z jej zúfalého činu bulvárne médiá, ktoré sa o život známej speváčky v posledných rokoch intenzívne zaujímali.

„Pamätáme si na ňu ako na popovú princeznú a krehkú blondínu s úžasným úsmevom, ktorá ale prežívala veľmi ťažké a zvláštne obdobia,“ spomína si bývalý redaktor Smotánky Ján Kubiš.

Na výslnie ju podľa neho dostala jej obrovská húževnatosť. „Osudový človek, ktorý jej zmenil nielen život, tým, že s ním mala syna Artura, bol Ladislav Štaidl. On aj nasmeroval jej kariéru. Bol asi najpozitívnejšia osobnosť aj v tom smere, že Artur je to, čo po nej zostalo, okrem pesničiek,“ hovorí Kubiš.

Iveta Bartošová čelila mnohým osobným tragédiám a výzvam. „Bola to aj naivná osoba, ktorá verila v dobro, ktoré ona zo seba vyžarovala. Tým, že bola slávna, tak ju viackrát využili ľudia, ktorí sa potrebovali zviditeľniť. Tí na nej väčšinou zanechali zlú stopu,“ pokračuje Kubiš.

„Mala však vo svojom živote aj ľudí, o ktorých vieme, že ju mali radi, ale nedokázali jej vrtochy zvládnuť a radšej po nejakom čase odišli. Jej hlavným prekliatím bolo aj to, že bola lep na nevhodných ľudí a mužov, ktorí ju zneužili na svoje ciele,“ dodal.

Iveta Bartošová sa narodila 8. apríla 1966 a v poslednom období žila v Uhříněvsi. Hudobnú kariéru odštartovala ako 14-ročná na festivale Mladej piesne v Jihlave. Na konte má státisíce predaných albumov a desiatky hitov, víťazstvá v mnohých hitparádach a anketách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet