Na hlavný obsah

Šéfka tímu novej nemocnice v Martine dala výpoveď. Ministerka Dolinková priblížila, či je projekt v ohrození

So šéfkou odchádzajú aj ďalší ľudia.

Šéfka tímu novej nemocnice v Martine dala výpoveď. Ministerka Dolinková priblížila, či je projekt v ohrození
Zľava bývalá šéfka tímu novej nemocnice v Martine Martina Antošová a minsterka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Foto: RTVS

Šéfka tímu novej nemocnice v Martine dala výpoveď, odchádza s ňou osem ľudí. Ako tvrdí, projekt viedla už len na papieri. Martina Antošová mala problém s novým vedením nemocnice, ktoré ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková menovala v polovici januára.

Bývalého riaditeľa Ivana Kocana ministerka odvolala bez toho, aby mu povedala, aké má voči nemu výhrady. Ministerstvo vníma Antošovej výpoveď ako jej osobné rozhodnutie. Práce na projekte novej Univerzitnej nemocnie Martin pokračujú.

„Projekt takéhoto rozsahu sa nedá riadiť tak, že neviete všetky informácie a nemáte možnosť kompetenčne rozhodovať o niektorých veciach. Samozrejme, každý líder alebo každý manažér má svoj vlastný štýl riadenia. V tomto sme sa bohužiaľ nezhodli s vedením. Pokiaľ sa uzatvorí verejné obstarávanie, tak nič nebráni tomu, aby sa projekt začal realizovať,“ povedala Antošová.

Pozrite si blok relácie Aktuálne :24 k aktuálnej situácii v projekte výstavby novej nemocnice v Martine:

Problém vníma práve vo verejnom obstarávaní. Myslí si, že sa môžu vyskytnúť ďalšie problematické elementy.

„Či to je magnetická rezonancia, či to je stavba, či to je čokoľvek. Niekto vám tam dá nedostatočné podklady a vysvetľujete do nekonečná. To je proste štandard pri obstarávaní. Čo sa môže stať, je to, že sa zmení myšlienka, ten nápad a to procesné nastavenie,“ pokračovala Antošová.

Podľa ministerky zdravotníctva by tento krok Martiny Antošovej a členov personálu projekt ohroziť nemal. Verí že riaditeľ nemocnice Martin má k dispozícii vhodné náhrady.

„Projektový tím je plne v kompetencii riaditeľa nemocnice Martin. On si ten projektový tím kreuje. Myslím si, že ak by nemal adekvátne náhrady, tak by nemohol ďalej pracovať. A myslím si, bol tu minulý týždeň, ja som s tým komunikovala aj o výstavbe a krokoch novej nemocnice v Martine, že to má personálne pokryté,“ podotkla Dolinková.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko