Na hlavný obsah

VIDEO: Prehliadka safari skončila tragicky. Turistka neprežila útok slona na vozidlo

Pri incidente sa zranila aj ďalšia turistka.

VIDEO: Prehliadka safari skončila tragicky. Turistka neprežila útok slona na vozidlo
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP

Osemdesiatročná žena zahynula, keď sloní samec zaútočil cez víkend na safari vozidlo v národnom parku Kafue v Zambii. Na videu, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach, je vidieť veľkého slona, ktorý beží smerom k vozidlu. O prípade informoval portál iol.co.za.

O niekoľko sekúnd neskôr sa ponáhľa bližšie k dodávke a je počuť, ako sprievodca kričí, aby ho odohnal. Zviera však neodišlo a prevrátilo vozidlo na bok. Podľa hovorkyne Wilderness Destinations Tarryn Gibsonovej sa incident stal v sobotu (30. 3.).

Dodala, že pri tomto incidente sa zranila aj ďalšia turistka. Agresívny sloní samec zaútočil na vozidlo so šiestimi turistami a sprievodcom, keď boli na ceste z tábora Lufupa.

Zranenú turistku previezli do súkromného zdravotníckeho zariadenia v Juhoafrickej republike, zatiaľ čo ďalších štyroch turistov ošetrili pre ľahké zranenia. Všetkým zúčastneným sa poskytlo traumatické poradenstvo,“ povedala Gibsonová.

Sprievodcovia sú dobre vyškolení

Generálny riaditeľ Wilderness Keith Vincent povedal, že všetci sprievodcovia sú mimoriadne dobre vyškolení a skúsení.

„Bohužiaľ, v tomto prípade bol terén a vegetácia taká, že sa trasa zablokovala a sprievodca nemohol dostatočne rýchlo presunúť vozidlo z nebezpečnej cesty,“ povedal. Vincent dodal, že okamžite privolali na pomoc vedenie národného parku Kafue.

Na miesto vyslali vrtuľník a vzhľadom na povahu incidentu privolali aj políciu, Ministerstvo národných parkov a voľne žijúcich živočíchov, aby vec ďalej prešetrili.

„Wilderness s týmito orgánmi plne spolupracuje. Ide o tragickú udalosť a rodine zosnulej klientky vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Samozrejme, podporujeme aj ostatných klientov a sprievodcu, ktorí sa na tomto hroznom incidente zúčastnili,“ povedal Vincent.

„Zosnulú repatriujú k jej rodine v Spojených štátoch s podporou miestnych zambijských úradov a veľvyslanectva USA v Lusake,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet