Na hlavný obsah

Zväz vydal o hráčoch z KHL alibistické rozhodnutie, vraví strieborný medailista z MS Mikúš

Zväz sa mal podľa neho vyjadriť jasne už pred dvomi rokmi.

Zväz vydal o hráčoch z KHL alibistické rozhodnutie, vraví strieborný medailista z MS Mikúš
Na snímke hokejista Juraj Mikúš. Foto: RTVS

Strieborný medailista z MS v hokeji 2012 Juraj Mikúš považuje rozhodnutie Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) o hráčoch z KHL za alibistické. Reaguje tak na stanovisko zväzu, ktorý neúčasť hráčov pôsobiacich v ruskej súťaží na MS v Česku zdôvodňuje praktickými, nie ideovými dôvodmi.

To znamená, že hráči z KHL majú dvere do reprezentácie otvorené, ale pred MS kvázi nie sú k dispozícii.

„Podľa mňa je to alibistické rozhodnutie. Zväz sa mal k tejto téme postaviť už pred dvomi rokmi. Teraz, keď je pod vplyvom a tlakom fanúšikov, politikov či sponzorov, nevie, ako z toho vykľučkovať. Práve preto prijal takého rozhodnutie. Podľa mňa je to také nijaké rozhodnutie,“ uviedol v diskusnej relácii RTVS Šport: 24 Mikúš.

Do rovnakej diskusnej relácie boli pozvaní aj zástupcovia zväzu. Tí účasť odmietli. Svoje pohľady však počas reprezentačného zrazu poskytli prezident SZĽH Miroslav Šatan a generálny sekretár zväzu Miroslav Lažo.

„Stanovisko možno nepotešilo ani jednu stranu. Je to výsledok diskusie s hráčmi. Väčšina z nich bola buď zranená, alebo mala osobné dôvody, pre ktoré nemohli prísť. Vzhľadom na situáciu, ktorá by ich čakala po pripojení sa k mužstvu, sa rozhodli neprísť,“ uviedol Šatan.

„Slovenský zväz ľadového hokeja je tu na to, aby dvere do reprezentácie slovenským reprezentantom otváral a nie zatváral,“ okomentoval Lažo.

Športový redaktor RTVS Tomáš Zagiba taktiež priblížil, že novinári boli na reprezentačnom zraze v Humennom požiadaní mediálnym manažérom zväzu, aby tému hráčov z KHL s hokejistami, ktorí už sú súčasťou reprezentácie, nerozoberali.

Pozrite si príspevok Tomáša Zagibu v diskusnej relácii Šport :24:

Hráči z KHL reprezentovali Slovensko naposledy na MS 2022. Na vlaňajšom šampionáte chýbali. Zväz vtedy argumentoval, že chce, aby príprava na šampionát prebiehala v pokoji. V aktuálnej sezóne pôsobilo v KHL deväť Slovákov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport