Na hlavný obsah

A. Danka zaujíma budúcnosť Hlasu. Ak by bol predsedom Šutaj Eštok, zlúčenie so Smerom by prišlo rýchlo, myslí si politológ

Miroslav Řádek komentoval súčasné politické dianie.

A. Danka zaujíma budúcnosť Hlasu. Ak by bol predsedom Šutaj Eštok, zlúčenie so Smerom by prišlo rýchlo, myslí si politológ
Na snímke politológ Miroslav Řádek (vľavo) a predseda SNS Andrej Danko. Foto: RTVS, TASR/Jakub Kotian

Predsedu SNS Andreja Danka zaujíma, kto bude viesť Hlas-SD po odchode Petra Pellegriniho do Prezidentského paláca. Na stole sú dve mená. Jemný rozdiel medzi Denisou Sakovou a Matúšom Šutajom Eštokom vidí politológ Miroslav Řádek v tom, že pri súčasnom šéfovi vnútorných záležitostí by došlo k opätovnej fúzii Hlasu a Smeru-SD rýchlejšie.

Rovnaký scenár, teda zlúčenie sociálnodemokratických strán, vidí aj pri šéfke rezortu hospodárstva. Nastal by však neskôr a o čosi elegantnejšie. To, že sa Danko zaujíma o dianie v rámci štruktúr koaličného partnera, považuje Řádek za netaktné. Výmena predsedu by podľa neho vo vzťahu k SNS nič nezmenila.

„Tu znáša predseda SNS nadbytočné otázky a trochu znervózňuje koaličných partnerov. Stará sa tak trochu do ich vlastnej kuchyne. To, kto nahradí Petra Pellegriniho na čele Hlasu, je prirodzene záležitosťou členov Hlasu-SD. Andrej Danko je v tomto prípade netaktne sa správajúci partner, ktorý by mohol venovať pozornosť skôr vlastnej strane,“ dodal Řádek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko