Na hlavný obsah

Búrky a dážď priniesli prvé komplikácie. Obec pri Trenčíne zaplavila voda, vytopilo aj zdravotné stredisko

Obyvateľom zaplavilo domy a voda poškodila majetok.

Búrky a dážď priniesli prvé komplikácie. Obec pri Trenčíne zaplavila voda, vytopilo aj zdravotné stredisko
Na snímke obyvateľ zaplavenej obce. Foto: RTVS

Obec Trenčianske Jastrabie vyhlásila núdzový stav. Po silnej búrke im vytopilo centrum obce a niekoľko rodinných domov. Voda sa dostala aj do zdravotného strediska. Zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči.

V sobotu (1. 6.) prídu do obce opravovať zničené koryto potoka vodohospodári. Panujú obavy z ďalších zrážok, aj ďalej má byť daždivo.

Prívalová vlna za prehnala centrom obce. Po intenzívnych zrážkach ľudia ratovali svoj majetok. „To bola taká rýchlovka, že sme išli vyťahovať tri autá. Bolo tu cez meter vody. Všetko sa to valilo z hôr, z lúk, to budú veľké škody,“ opísal situáciu obyvateľ obce Trenčianske Jastrabie Lukáš.

Situáciu počas záplavy v obci pri Trenčíne priblížila v Správach RTVS redaktorka Dominika Kusá:

„Z ničoho nič prišla väčšia búrka, potok z minúty na minútu stúpol, prelial sa,“ povedal poslanec obecného zastupiteľstva v Trenčianskom Jastrabí Pavol Šulovský.

Vodný živel zaplavil minimálne 40 domov. „V priebehu dvoch hodín spadlo toľko zrážok, že nám vytopilo centrum obce. Dosť vážny stav je v hornom konci, kde nám utrhlo časť koryta,“ povedal starosta obce Trenčianske Jastrabie Marek Brožek.

Vážna situácia bola aj v zdravotnom stredisku. Vytopilo tam ambulancie. Kedy budú lekári opäť ordinovať, je otázne. „V zdravotnom stredisku sa nachádza ambulancia detského lekára, dospelého lekára, zubára a taktiež záchranná zdravotná služba,“ informoval Pavol Šulovský.

Hasiči odčerpávali vodu z dvorov a pivníc niekoľko hodín. Zachránili aj hospodárske zvieratá.
Niektorí ľudia boli načas uväznení vo svojich príbytkoch. Dostali sme sa k nim, až keď voda ustúpila.

„Škody strašne veľké, lebo mraziaky boli vo vode. Všetko, čo tam máme, pôjde preč,“ zhodnotila obyvateľka vytopeného domu Libuša Koreňová. Zrážky potrápili aj okolité obce.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny