Na hlavný obsah

Česi si na domácom šampionáte pripísali výhru po dueli s Nórmi

A to aj napriek tomu, že sa dlho nevedeli presadiť cez obranu súpera.

Česi si na domácom šampionáte pripísali výhru po dueli s Nórmi
Hráč Česka Ondřej Beránek sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu. Foto: SITA/AP Photo/Petr David Josek

Českí hokejisti zvíťazili v sobotňajšom (11. 5.) stretnutí pražskej A-skupiny na domácich MS nad Nórskom 6:3.

Favorit, ktorý triumfoval v úvodnom zápase nad Fínmi (1:0 sn), sa dlho nevedel presadiť cez obranu súpera, ale v tretej tretine zlomil streleckú nemohúcnosť (49:11 na strely). Outsiderovi tak bojovnosť na senzáciu nestačila.

Česi odohrajú tretí zápas na turnaji v pondelok (13. 5.) o 20.20 h proti Švajčiarsku, nórsky tím nastúpi v rovnaký deň, ale o 16.20 h s Fínskom.

Česi začali od úvodu aktívne, ale na druhej strane mohol otvoriť skóre Rönnild. Favorit naďalej pokračoval vo vysokom tempe a v 7. minúte otvoril skóre kapitán Červenka, ktorý sa dostal pred bránku a z otočky prestrelil Haukelanda.

Krídelník prvej formácie nastúpil v 200. zápase za národný tím. Nóri kontrovali po 31 sekundách zásluhou Solberga a v druhej polovici prvej časti už viedli, keď v oslabení Trettenes našiel Steena, ktorý prekonal Mrázka.

Severania šokovali domácich v 17. minúte tretíkrát, E. Östrem Salsten z uhla zvýšil na 3:1. Červenka však odpovedal po 40 sekundách. Domáci vytvorili v druhej časti enormný tlak, prestrieľali súpera (20:1) a dočkali sa v 36. minúte po zakončení Beránka.

Česi zlomili odpor Nórov v úvodnej desaťminútovke tretej časti, keď Stránský aj so šťastím dostal puk do siete. Triumf ešte v závere potvrdili Hájek a do prázdnej bránky aj Palát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport