Na hlavný obsah

Bombové vyhrážky na školách v Banskej Bystrici: Nešlo o nový e-mail, správy boli ešte z utorka

Mal mať podobný obsah ako predošlé vyhrážky.

Bombové vyhrážky na školách v Banskej Bystrici: Nešlo o nový e-mail, správy boli ešte z utorka
Archívne snímky Gymnázia Andreja Sládkoviča a Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Dušan Hein

Pri štvrtkovej (9. 5.) evakuácii dvoch stredných škôl v Banskej Bystrici nešlo o nový e-mail s nahlásenou výbušninou. Školy až dnes nahlásili výhražné správy, ktorý dostali ešte v utorok. Polícia školy prehľadala a žiadnu výbušninu nenašla.

Gymnázium Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici vo štvrtok nahlásilo e-mail s bombovou vyhrážkou. Správa mala podobný obsah ako tie, ktoré spôsobili rozruch v utorok. Vedenie preto poslalo študentov krátko pred 11.00 h domov.

Vyhrážky vo štvrtok nahlásila aj Stredná priemyselná škola Jozefa Murgaša. „Môžeme potvrdiť, že na dvoch stredných školách v Banskej Bystrici bolo dnes prerušené vyučovanie a budovy prehľadané políciou. Žiadna hrozba nebola nájdená,“ konštatovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková.

V prípade utorkových bombových hrozieb na školách šlo s najväčšou pravdepodobnosťou o kybernetický útok. Polícia k stredajšiemu (8. 5.) dňu evidovala vyše 1 500 podaní na základné, materské a stredné školy. Po dôkladných prehliadkach sa hrozby nepotvrdili. Po páchateľovi polícia pátra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny