Na hlavný obsah

Dúfajme, že duel proti Poľsku bol náš najhorší na turnaji. Nie je čo chváliť, ani kritizovať, zhodujú sa experti RTVS

Slováci svoj štvrtý duel na MS zvládli, ale hrou výrazne neoslnili.

Dúfajme, že duel proti Poľsku bol náš najhorší na turnaji. Nie je čo chváliť, ani kritizovať,  zhodujú sa experti RTVS
Na snímke experti RTVS Ondrej Rusnák a Pavol Gašpar. Foto: RTVS

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvládli duel s Poľskom a pripísali si povinné tri body do tabuľky ostravskej B-skupiny. Nováčika v elitnej kategórii zdolali 4:0, no experti RTVS sa v pozápasovom štúdiu zhodli, že výkon národného tímu nebol taký oslnivý, ako by sa očakávalo.

Za najväčšie pozitívum zápasu označili samotné víťazstvo, čisté konto Hlavaja a prelomenie streleckej smoly Petra Cehlárika.

Pozrite si celé štúdio RTVS po zápase Slovensko – Poľsko:

Výber Craiga Ramsayho vstúpil do duelu najlepším možným spôsobom, keď už po troch minútach viedol 1:0. Následne v prvom dejstve navýšil skóre ešte Tomáš Tatar. Druhá tretina zmenu stavu nepriniesla a na ďalší presný zásah sa čakalo až do 58. minúty, keď sa gólu dočkal aj člen prvej formácie Peter Cehlárik. Na konečných 4:0 upravil o 12 sekúnd neskôr svojím druhý gólom v dueli Lukáš Cingel.

„Jednoznačne to bolo ťažké stretnutie, ale všetci dobre vieme, ako sa hrá proti súperom, od ktorých každý očakáva povinné body. Žiaľbohu, najmä v druhej tretine sme im dali príležitosť, aby sa dostali do hry našimi zbytočnými oslabeniami. Myslím si, že dobrý výkon Hlavaja nás poslal za víťazstvom, a to je dôležité. Stále sme v hre o najvyššie priečky. Dúfajme, že to bol najhorší zápas na turnaji a všetci očakávame, že budú len lepšie výsledky,“ zhodnotil duel bronzový olympijský medailista z roku 1992 Jaromír Dragan.

Chválospevy na výkon Slovákov po meraní síl s nováčikom turnaja neskladali v štúdiu ani experti RTVS Pavol Gašpar a Ondrej Rusnák.

„Príliš sa v tom nevŕtajme, máme to, čo sme v zásade chceli. Ako komentátor som takéto zápasy nemal rád. Na začiatku sa niečo udialo, potom dlho nič a potom až na konci. Nie je veľmi čo chváliť, nie je veľmi čo kritizovať. Máme tri body, tam to začína a tam to aj končí. Sekundárne ciele, čisté konto Hlavaja, jeho druhé víťazstvo na MS a gól Cehlárika, máme odčiarknuté,“ uviedol Gašpar.

Rusnák: Prvá formácia sa trhať nebude

Dlhoročný komentátor RTVS verí, že člena elitnej formácie prvý gól na turnaji nakopne do ďalšej fázy turnaja.

„Gól Cehlárika bol naozaj taký ten „škareďák“ odrazený od brankára, ktorým sa to zvykne lámať. Bodaj by sa to zlomilo a cez víkend budeme mať Cehla vo forme. Tréneri budú mať trocha rébus, či majú prvú lajnu trhať alebo netrhať po tomto góle,“ zamyslel sa Gašpar, na čo mu Rusnák kontroval.

„Podľa mňa ju trhať nebudú a v prvých troch formáciách sa ani nič nezmení. Načo? Vyhrali sme a víťazná zostava sa nemení. Možno dôjde maximálne len k zmene v štvrtej formácii, aby bol Marko Daňo stále v tempe ,“ dodal bývalý hokejista.

Slafkovský nie je strelec

Po góle Petra Cehlárika do siete Poľska ostáva Juraj Slafkovský jediným mužom z elitného útoku, ktorý na turnaji ešte neskóroval. 

„Od olympijského turnaja v Pekingu ho máme zafixovaného ako strelca. On nie je strelec. Góly dávať vie, ale je omnoho viac komplexnejší hráč. Oveľa viac mi k nemu pasuje bilancia 0 + 4 po štyroch zápasoch ako sedem gólov bez asistencie. Juraj je hráč, ktorý vie góly vytvárať a urobí lajnu. Opakujem, góly dávať vie, ale nerobme z neho čistokrvného snipera typu Bondra alebo Gáborík,“ uzavrel Gašpar.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport