Na hlavný obsah

Kudrna po Poliakoch: Nebudeme dávať góly kedy sa nám zachce. Na čisté konto Hlavaja myslela celá striedačka

Slováci strelili v doterajšom priebehu šampionátu najviac gólov.

Kudrna po Poliakoch: Nebudeme dávať góly kedy sa nám zachce. Na čisté konto Hlavaja myslela celá striedačka
Na snímke slovenskí hokejisti počas hymny. Foto: TASR - Michal Runák

Slovenskí hokejisti zvládli svoj štvrtý zápas na MS v Ostrave a pripísali si tretie víťazstvo. To stredajšie (15. 5.) proti Poľsku sa nerodilo ľahko, podľa útočníka Andreja Kudrnu je triumf 4:0 pekný výsledok.

Slovákom vyšla prvá tretina, strelili v nej dva góly, v druhej sa však trápili. Presadili sa až v tretej ďalšími dvoma gólmi. „Vedeli sme, že to bude ťažké. Vyšla nám prvá tetina, v druhej sme ubránili nejaké oslabenia. V tretej sme to už myslím kontrolovali,“ uviedol Kudrna.

Po štyroch dueloch na turnaji majú zverenci Craiga Ramsayho na konte 19 strelených gólov, najviac na celom šampionáte. „Myslím si, že 4:0 je pekný výsledok. Nebudeme dávať v každom zápasy góly kedy sa nám zachce. My musíme v prvom rade dobre brániť. Musíme hrať z obrany, vieme, že máme ofenzívnu silu a že nejaké góly dáme.“

Brankár Samuel Hlavaj mal 22 úspešných zákrokov a Kudrna priznal, že na jeho shutout myslela celá striedačka. „Je to pre neho odmena, chytal výborne. Som rád, že má tú nulu. S pribúdajúcimi minútami sme si hovorili, že mu k nej musíme pomôcť.“

Slovákov teraz čakajú dva dni voľna, v sobotu (18. 5.) ich čakajú Francúzi. „Musíme dobre zregenerovať, pripravíme sa na nich. Musíme byť tím, ktorý bude diktovať hru, chceme byť aktívni,“ uzavrel slovenský krídelník.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport