Na hlavný obsah

MS v hokeji: Poznáme zostavu, v ktorej nastúpia Slováci proti Nemecku

V zostave nechýba ani Miloš Kelemen, ktorý sa k tímu pridal ako posledný.

MS v hokeji: Poznáme zostavu, v ktorej nastúpia Slováci proti Nemecku
Rozkorčuľovanie slovenských hokejistov pred otváracím zápasom s Nemeckom. Foto: TASR

Slovenskí tréneri nominovali do úvodného zápasu na 87. majstrovstvách sveta proti Nemecku dvoch brankárov, ôsmich obrancov a dvanástich útočníkov. Premiéru na MS v slovenskej seniorskej reprezentácii si odkrúti Martin Pospíšil a Andrej Golian. Prvý menovaný dokonca odohrá svoj debutový duel za slovenskú mužskú reprezentáciu.

Formácie ostali po rannom rozkorčuľovaní nezmenené. Do bránky sa ako jednotka proti Nemecku postaví Stanislav Škorvánek. Kryť chrbát mu bude Samuel Hlavaj.

Elitnú útočnú formáciu vytvorí Peter Cehlárik, Marek Hrivík a Juraj Slafkovský. V druhej ofenzívnej trojici bude centrom Lukáš Cingel, na krídlach bude mať kapitána Tomáša Tatara a Libora Hudáčka. Tretí útok vytvoria hráči pôsobiaci v zámorí – Pavol Regenda, Martin Pospíšil a Miloš Kelemen. Členmi štvrtej checking line budú Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ a Marko Daňo.

Prvú obrannú dvojičku vytvorí Martin Fehérváry a Šimon Nemec. V druhej je Michal Ivan s Petrom Čerešnákom, v tretej Patrik Koch s Máriom Grmanom. Posledné defenzívne duo tvoria František Gajdoš a Andrej Golian.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport