Na hlavný obsah

MS v hokeji: Súpiska je uzavretá, Slováci zapísali maximálny počet hráčov

Sú na nej traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

MS v hokeji: Súpiska je uzavretá, Slováci zapísali maximálny počet hráčov
Na snímke tréner hokejovej reprezentácie SR Craig Ramsay. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie zapísalo deň pred začiatkom MS na súpisku maximálny počet 25 hráčov.

Sú na nej traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Padla tým alternatíva, že by sa k tímu mohol pripojiť niektorý z hráčov, ktorí pôsobia v zámorskej AHL.

Generálny manažér reprezentačného tímu Miroslav Šatan hovoril po poslednom prípravnom zápase s USA (2:6) práve o možnosti, že by sa k tímu mohli pripojiť hráči z AHL.

„O tom, koľkých zapíšeme, sa definitívne rozhodneme vo štvrtok na direktoriáte. Myslím si, že si necháme jedno-dve miesta otvorené a počkáme na víkend, keď sa majú skončiť série v AHL,“ uviedol Šatan po utorňajšom zápase, no napokon vedenie reprezentácie zapísalo na súpisku všetkých 25 hráčov, ktorí sa objavili v záverečnej nominácii.

Do jedného zápasu môže zasiahnuť 20 hráčov a 2 brankári. Pravidlá turnaja dovoľujú dopísať aj hráčov nad povolený 25-členný limit, no iba v mimoriadnych prípadoch: „Pokiaľ je súpiska plná, môže byť zranený hráč nazradený iným hráčom z rozšíreného zoznamu, tzv. long listu podľa vopred stanovených postupov vrátane lekárskej prehliadky. Nahradený hráč sa už do turnaja nemôže vrátiť,“ uvádza sa v pravidlách pre šampionát.

V pozícii kapitána slovenského tímu bude rovnako ako v závere prípravného obdobia útočník Tomáš Tatar. V pozícii jeho asistenta je naďalej útočník Marek Hrivík a napokon aj obranca Peter Čerešňák, ktorý v tejto funkcii vystriedal obrancu Michala Ivana.

Slováci odštartujú 87. MS v piatok od 16.20, keď je na programe zápas proti Nemecku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport