Na hlavný obsah

Najprijateľnejším nástupcom P. Pellegriniho vo funkcii šéfa parlamentu by bol R. Raši, ukázal prieskum

Záujem o túto funkciu má aj predseda koaličnej strany SNS Andrej Danko.

Najprijateľnejším nástupcom P. Pellegriniho vo funkcii šéfa parlamentu by bol R. Raši, ukázal prieskum
Richard Raši v RTVS Foto: RTVS

Súčasný minister investícií Richard Raši (Hlas-SD) by bol pre ľudí najprijateľnejším nástupcom zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho vo funkcii predsedu Národnej rady (NR) SR.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Ipsos, ktorý vyhotovila pre Denník N. Skúmala v ňom prijateľnosť vybraných politikov v pozícii šéfa parlamentu.

Záujem o túto funkciu má aj predseda koaličnej strany SNS Andrej Danko. Z tejto dvojice by však pre ľudí bol prijateľnejším nástupcom Petra Pellegriniho minister investícií.

Ten je viac či menej prijateľný pre vyše 38 percent opýtaných, približne rovnaké množstvo respondentov si ho v tejto funkcii neželá.

Danko je prijateľný pre približne 22 percent respondentov, opačný postoj má niečo vyše 63 percent ľudí.

Agentúra Ipsos sa v prieskume pýtala aj na prijateľnosť zvyšných podpredsedov parlamentu. Peter Žiga (Hlas-SD) by bol prijateľným šéfom parlamentu pre vyše 27 percent respondentov, opačný názor má skoro 42 percent respondentov.

Ľuboš Blaha zo Smeru-SD by bol prijateľný pre takmer štvrtinu respondentov, približne 53 percent ľudí ho odmieta. Šéf PS Michal Šimečka je prijateľný pre vyše 30 percent opýtaných a proti by bolo 53 percent ľudí.

Rudolfa Huliaka (SNS) by akceptovalo asi 17 percent voličov, skoro 57 percent je proti.

Agentúra Ipsos zbierala dáta pre Denník N 14. až 21. mája na vzorke 1 139 ľudí (pre otázku na volebný model 743 a pre eurovolebný model 414).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko