Na hlavný obsah

Pri havárii na D1 zahynuli dvaja hasiči: Ich rodinám vyjadrila sústrasť prezidentka, polícia začala trestné stíhanie

Na diaľnici zahynuli dvaja hasiči.

Pri havárii na D1 zahynuli dvaja hasiči: Ich rodinám vyjadrila sústrasť prezidentka, polícia začala trestné stíhanie
K tragédii došlo pri obci Horná Streda. Foto: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Životy dvoch hasičov si vyžiadala pondelková nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom). Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie.

Sústrasť rodinám hasičov vyjadrila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Zraneným zaželala skoré uzdravenie.

„Myslím na rodiny a blízkych dvoch hasičov, ktorí sa stali obeťami autonehody pri Hornej Strede. Pri výkone svojej práce prišli o život. Všetkým pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ uviedla prezidentka na sociálnej sieti.

Polícia začala trestné stíhanie

V súvislosti s tragickou nehodou začala polícia trestné stíhanie za prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Na mieste nehody bola aj redaktorka RTVS Barbora Šišoláková. Bližšie informácie o nehode priniesla v Správach RTVS:

„Vodič nákladného motorového vozidla značky Scania z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do pravej časti vozovky, kde narazil prednou časťou vozidla do stojaceho vozidla Mýtnej polície, v ktorom v tom čase sedel 42-ročný úradník mýtnej jednotky. Ten v dôsledku nárazu utrpel mnohopočetné zranenia a bol leteckou záchrannou službou transportovaný do nemocnice. Príslušníčka Policajného zboru, ktorá v čase nárazu stála vedľa vozidla, utrpela ľahké zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice,“ informuje polícia.

Nákladné vozidlo následne narazilo do stojaceho vozidla hasičského zboru, vedľa ktorého stáli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Muži vo veku 27 a 43 rokov následkom nárazu utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli. Druhé vozidlo hasičského zboru následkom nárazu vymrštilo do stredu vozovky.

Diaľnica D1 je od utorňajších skorých ranných hodín po opäť prejazdná. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť (NDS). NDS zároveň vyjadrila sústrasť rodine a blízkym hasičov, ktorí pri nehode zomreli. Podľa štátnych diaľničiarov tragickosť nehody podčiarkuje, že o život prišli ľudia, ktorých povolaním bolo životy zachraňovať.

Na miesto nehody prišli v pondelok večer minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), prezident HaZZ Adrián Mifkovič a prezident Policajného zboru Ľubomír Solák.

Podľa Adriána Mifkoviča bolo miesto zásahu hasičov na diaľnici dobre viditeľné a označené. „Viditeľne vytýčili miesto udalosti, svietili, blikali. Bola tu aj hliadka dopravnej polície, avšak za doposiaľ nezistených okolností došlo k nehode,“ priblížil.

Znalec v odbore cestnej dopravy Milan Holéci vysvetlil ďalší postup objasňovania príčin tragickej dopravnej nehody. „Budem musieť stiahnuť tachograf a zistiť, ako vodič poľského kamiónu reagoval. Či zaspal alebo došlo k nejakým zdravotným problémom,“ skonštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko