Na hlavný obsah

Ľudia pri Rooseveltovej nemocnici vyjadrili podporu premiérovi Ficovi

Špecializovaný trestný súd vzal obvineného z atentátu do väzby.

Ľudia pri Rooseveltovej nemocnici vyjadrili podporu premiérovi Ficovi
Ľudia pri nemocnici vyjadrili podporu premiérovi Ficovi. Foto: RTVS

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Stav premiéra Fica je stabilizovaný.

K pozitívnej prognóze prispela piatková (17. 5.) operácia. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) o tom informovala v sobotu (18. 5.) na tlačovej konferencii. V najbližších dňoch zatiaľ neočakávajú prevoz premiéra do inej nemocnice.

„Dohodli sme sa, že vláda bude pokračovať ďalej podľa nastaveného programu,“ informoval pred banskobystrickou nemocnicou vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD). Povedal, že dostal súhlas od premiéra Fica na riadenie vlády.

Kaliňák stále nepovedal, či sa Smer-SD zúčastní na stretnutí parlamentných politických strán v Prezidentskom paláci. Najprv chce o stanovisku informovať prezidentku Zuzanu Čaputovú. Zopakoval, že návrhu na zvolanie okrúhleho stola rozumie. Súhlasí, že Slovensko potrebuje zmier, pokoj, upokojenie vášní. Potvrdil, že hlava štátu sa pravidelne informuje o stave predsedu vlády.

Špecializovaný trestný súd vzal strelca z Handlovej do väzby. Juraj Cintula je obvinený z úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Hrozí mu 25 rokov až doživotie.

Pred Rooseveltovej nemocnicou situáciu mapovala aj redaktorka Alžbeta Sujová:

Situáciu po streľbe na R. Fica sme s vami sledovali v Správach po minúte. Online sme ukončili, ďakujeme za pozornosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko