Na hlavný obsah

Slováci budú proti Francúzsku v pozícii favorita. Tréneri urobili počas tréningu zmenu v zostave

Pre Francúzsko a Slovensko pôjde o deviaty vzájomný zápas na MS.

Slováci budú proti Francúzsku v pozícii favorita. Tréneri urobili počas tréningu zmenu v zostave
Slovenskí hokejisti počas tréningu. Foto: TASR/Michal Runák

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia v sobotu (18. 5.) proti Francúzsku s cieľom nadviazať na víťazstvá z predošlých troch duelov a najmä spraviť ďalší krok k postupu do štvrťfinále. Za sebou budú mať dvojdňové zápasové voľno, po ktorom odohrajú tri stretnutia v priebehu štyroch dní.

Piaty zápas SR na MS má úvodné buly o 20.20 h v Ostrave, v rovnakom čase sa budú začínať aj zostávajúce dva slovenské zápasy v základnej B-skupine.

Proti Francúzsku budú v pozícii favorita. „Chceme byť tím, ktorý hrá s pukom a diktuje hru. Musíme byť aktívni, nenechať sa uniesť a hrať tak, aby sme mali pokrytú aj defenzívu,“ uviedol útočník Andrej Kudrna.

Počas piatkového (17. 5.) tréningu urobili tréneri zmenu v zostave. Vo štvrtom útoku nenastúpil Martin Faško-Rudáš, ktorého nahradil Marko Daňo. V piatok netrénoval spoluhráč Patrika Kocha v obrane Mário Grman. Na sociálnej sieti o tom informoval hokejový redaktor RTVS Patrik Mitas.

Pre Francúzsko a Slovensko pôjde o deviaty vzájomný zápas na MS. Slováci zvíťazii v ôsmich z nich, prehrali iba v Minsku v roku 2014 (3:5). Zatiaľ posledný vzájomný odohrali na MS 2022. Z triumfu 4:2 sa tešili slovenskí reprezentanti, keď dvakrát skóroval Pavol Regenda, po jednom presnom zásahu pridali Tomáš Tatar a Samuel Takáč.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport