Na hlavný obsah

Slováci bývajú od haly len pár krokov, aj tak musia cestovať autobusom. Pardavý vysvetľuje, čo je za tým

Transfer Slovákom často zaberie viac času než pešia chôdza.

Slováci bývajú od haly len pár krokov, aj tak musia cestovať autobusom. Pardavý vysvetľuje, čo je za tým
Na snímke príchod slovenských hokejistov na štadión v Ostrave. Foto: TASR - Michal Runák

Hokejisti Slovenska bývajú na MS v Ostrave iba niekoľko krokov od haly, no na zápasy cestujú autobusom. Transfer im často zaberie viac času než pešia chôdza, no tento postup má dôvody.

Hlavným motívom nie je snaha o vyhnutie sa fanúšikom, ale splnenie predpisu Medzinárodnej hokejovej federácie. „Je to nariadenie IIHF,“ uviedol asistent trénera SR Ján Pardavý pre TASR.

Okrem slovenských reprezentantov bývajú v rovnakom hoteli aj tímy Kazachstanu a Poľska. Aj oni cestujú na zápasy autobusom. Slovenských priaznivcov pred zápasmi s Nemeckom, Kazachstanom i USA vyprevádzalo približne sedemdesiat fanúšikov, ktorí ich prišli pozdraviť pri nástupe do autobusu.

„Bývame síce blízko, ale blízko je aj fanzóna. Síce sa všetci radi s fanúšikmi odfotíme a podpíšeme, no pred zápasom má každý rád svoj pokoj. Je pre nás lepšie ísť autobusom na zápas a po ňom, keď sme už prezlečení, ide väčšina z nás pešo,“ povedal brankár Stanislav Škorvánek pre TASR.

Za väčším komfortom počas cesty na zápas je aj snaha vysielateľa o zaujímavé zábery pre divákov. „Príchod autobusu pred zápasom snímajú televízne kamery a chcú mať predzápasový materiál, ktorý potom televízie ukazujú. Chcú mať nasnímané príchody oboch tímov,“ uviedol Pardavý.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport