Na hlavný obsah

Veľkolepá šou s legendárnymi hosťami: RTVS odvysiela úvodný koncert festivalu Starmus

V hlavnom meste budú dopravné obmedzenia.

Veľkolepá šou s legendárnymi hosťami: RTVS odvysiela úvodný koncert festivalu Starmus
V Bratislave vystúpi Jean-Michel Jarre. Foto: RTVS

V nedeľu (12. 5.) bude v Bratislave koncertovať Jean-Michel Jarre. Ako hosť sa predstaví gitarista skupiny Queen Brian May. Hudobné aj vizuálne vystúpenie francúzskej legendy elektronickej hudby bude otváracím koncertom festivalu Starmus. Veľkolepú šou si diváci môžu na mieste vychutnať zadarmo a v priamom prenose ju prinesie aj RTVS.

Akciu budú sprevádzať aj dopravné obmedzenia na Moste SNP a Viedenskej ceste. „Je to jeden z najväčších projektov v mojom živote, aj keď sa to nezdá pripravoval som ho 15 rokov. Bratislavu mám veľmi rád. Koncert nesie názov Most z budúcnosti. Bude to naozaj špeciálne,“ uviedol Jarre.

„Samotný priestor konania koncertu má určité kapacitné obmedzenia, nemôžme sem pustiť viac ako 30-tisíc návštevníkov. Ale v spolupráci s Policajným zborom SR a s Mestskou políciu Bratislava máme pripravené záložné plány a miesta, aby všetci ľudia, ktorí sa prídu pozrieť na tento skvelý koncert, aby mali miesto odkiaľ ho môžu sledovať a počúvať,“ dodal bezpečnostný riaditeľ podujatia Martin Královič.

Pozrite si reportáž s informáciami o festivale Starmus zo Správ RTVS:

RTVS zároveň v nedeľu 12. mája o 20.10 h odvysiela na Dvojke premiérový americký dokument o poslednom lete NASA na Mesiac s názvom Posledné kroky. Astronaut, ktorý ako posledný vstúpil na Mesiac bol Američan Eugene Cernan, ktorý má slovenské korene.

V rámci medzinárodného festivalu Starmus VII vystúpi v stredu 15. mája na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu s legendárnym hudobníkom a astrofyzikom Brianom Mayom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko