Na hlavný obsah

Do Ostravy prišli prví slovenskí hokejoví fanúšikovia, priviezol ich špeciálny vlak

Ako sa Ostrava pripravila na svetový šampionát?

Do Ostravy prišli prví slovenskí hokejoví fanúšikovia, priviezol ich špeciálny vlak
Slovenskí hokejoví fanúšikovia prichádzajú do Ostravy. Foto: RTVS

V Prahe a Ostrave sa v piatok (10. 5.) začínajú majstrovstvá sveta (MS) v hokeji. Slovenská reprezentácia hrá v rámci svojej skupiny v banskom meste. Prípravy na hokejový šampionát trvali v českom severovýchodnom meste zhruba rok, uviedol to jeho primátor Jan Dohnal.

Prípravu vo všeobecnosti zhodnotil ako veľmi dobrú. „Hala je v perfektom stave a všetko funguje a veľmi sa na to tešíme,“ skonštatoval.

K prípravám patrí aj zabezpečenie bezpečnosti v meste. Na území Ostravy sa preto navýšil počet mestských aj štátnych policajtov. Súvisí to so samotnou náturou akcie, ale aj so zvýšeným pohybom chránených osôb a cudzincov. Strážcov zákona, ktorí dozrú na bezpečnosť počas svetového šampionátu, bude v Ostrave dokopy 500.

Hokejovú atmosféru však ešte v uplynulých dňoch v Ostrave „nebolo vidieť“, myslí si to redaktorka z Ostravy Kateřina Součková.

V piatok sa však situácia postupne menila, no príchod pravej atmosféry spájanej so svetovým šampionátom očakáva až v budúcom týždni. V porovnaní s predošlými MS je podľa nej situácia pokojnejšia, no je aj menší záujem o ubytovanie v Ostrave.

Niečo pre slovenských fanúšikov

Ostrava si pre fanúšikov zo Slovenska pripravili slovenský hokejový dom. Vstup doň bude zadarmo a ponúkne bohatý kultúrny program aj občerstvenie. Slovenskí fanúšikovia ho budú môcť navštíviť po zápasoch a zabaviť sa v ňom.

Prvých slovenských fanúšikov priviezol do Ostravy špeciálny hokejový vlak z Košíc, ktorý mal príchod o 14.15 h.

Pozrite si zábery z ostravskej stanice po príchode slovenských fanúšikov špeciálnym hokejovým vlakom:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport