Na hlavný obsah

Tréner Kúdelka: Kanada bola hrateľná, my sme neboli pripravení súpera zdolať

Experti sa v pozápasovom štúdiu RTVS zhodli, že Kanada nepodala stopercentný výkon.

Tréner Kúdelka: Kanada bola hrateľná, my sme neboli pripravení súpera zdolať
Lukáš Cingeľ, Samuel Hlavaj, Šimon Nemec a Brandon Hagel z Kanady počas zápasu Kanada - Slovensko vo štvrťfinále. Foto: SITA/Martin Medňanský

Slovenskí hokejisti nedokázali vo štvrťfinále MS v Česku zaskočiť favorizovanú Kanadu a prehrali 3:6. Výkon našich hráčov hodnotili v pozápasovom štúdiu Športu RTVS hokejoví experti Ondrej Rusnák, Pavol Gašpar, hokejový tréner Peter Kúdelka a bývalý hokejista
Alexander Valentín, ktorí sa zhodli, že Kanaďania nepodali stopercentný výkon, a preto bola škoda, že to slovenskí reprezentanti nedokázali využiť.

„Nečakáme, že budeme dominovať a nebudeme pod tlakom. Nečakáme tiež, že nás Kanada neprestrieľa,“ uviedol Kúdelka na úvod.

Najviac ho mrzí, že sme mali v zápase príležitosti, vďaka ktorým sa Kanada nemohla dostať do úplnej pohody, ktorú vždy má. „Mali sme niekoľko momentov vo všetkých troch tretinách, keď sme so zápasom mohli urobiť rozdielne veci. Zásadný moment pre mňa je kvalita finálnych herných činností, keď zakončia strelu hneď a pohotovo, bez premiešania a ďalšieho pohybu. V tomto nás Kanada jasne prevýšila, boli lepší,“ uznal Kúdelka.

Tréner Kúdelka mal pocit, že rolu zohralo aj ego hráčov, ktorí neboli 100-percentne stotožnení s tým, čo chcú hrať. „Mali tendenciu, že sa chcú ukázať, každý chcel rozhodnúť, či prihrať na rozhodujúci gól. Mali sme veľa rozhodujúcich strát. Kanada dnes bola hrateľná. My sme neboli pripravení súpera zdolať,“ uviedol hokejový tréner. Dodal, že hráči podľa neho v útočnom pásme volili hlúpe krížne prihrávky namiesto toho, aby vystrelili a hľadali dorážku.

Hodnotenie zápasu i účinkovania Slovenska na svetovom šampionáte si pozrite v pozápasovom Štúdiu :Šport:

Výkon Hlavaja

Pavol Gašpar vyzdvihol výkon brankára Samuela Hlavaja. „Chytil päť čistých gólov. Držal nás nad vodou v zápase. Nemyslím si však, že bola fáza duelu, kedy by sme Kanadu dostali do paniky a do módu, keď by sa jej hráči obávali o výsledok,“ vyhlásil.

Kanadskí hráči Gašpara sklamali, keďže podľa neho tento duel nepoňali úplne ako zápas playoff. „Keby zacítia, že im ide o veľa, že môžu stratiť zápas, začali by hrať inak. Nevideli sme kanadu v 100-percentnom vydaní,“ dodal hokejový komentátor.

Ondreja Rusnáka zas mrzí úvod zápasu, kde sme si to najviac pokazili. Podľa neho sme si dva z prvých troch gólov strelili v podstate sami “po hlúpych chybách.“

Bývalý hokejista Alex Valentín si takisto myslí, že Kanada neukázala všetko, čoho je schopná. Na druhej strane ani my. „Mohli sme ju dnes poraziť, ak by sme hrali na hranici našich možností. Pri tom ich prístupe sa dala poraziť,“ uviedol.

Na hre slovenských hokejistov mu počas celého turnaja niečo chýbalo. „Hlavaj hral na hranici svojich možností, dával nám nádej. V kanadskej hre nebola žiadna emócia, brali to príliš pohodovo a my sme ich nezatlačili na hranicu útesu, kde by sa museli snažiť ešte viac. Pre to víťazstvo si ľahko doplávali,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport