Na hlavný obsah

Veľkolepý koncert s laserovou šou otvoril siedmy ročník festivalu vedy a umenia Starmus

Na čo všetko sa môžu jeho návštevníci tešiť?

Veľkolepý koncert s laserovou šou otvoril siedmy ročník festivalu vedy a umenia Starmus
Veľkolepý koncert Jeana-Michela Jarra v Bratislave. Foto: TASR/Jaroslav Novák

V Bratislave sa začal siedmy ročník festivalu vedy a umenia Starmus. Návštevníci sa počas tohto týždňa môžu zúčastniť prednášok svetoznámych vedcov.

Medzi nimi budú deviati laureáti Nobelových cien, vyše 50 svetoznámych odborníkov na životné prostredie, umelú inteligenciu a astronauti. Cieľom festivalu je popularizácia vedy.

Na ďalšom programe pre verejnosť spolupracujú slovenské univerzity, Slovenská akadémia vied a technologické spoločnosti. Každý večer sú pripravené rôzne koncerty aj vedecko-popularizačné výstavy.

Súčasťou festivalu je aj program pre školy. Na niektoré prednášky svetoznámych vedcov podľa organizátorov príde viac ako tisíc stredoškolských študentov.

Podujatie sa oficiálne začína v pondelok (13. 5.), ale už v nedeľu (12. 5.) večer hlavné mesto zažilo výnimočný koncert Jeana-Michela Jarra a Briana Maya. Vystúpenie legendárnych hudobníkov sprevádzala laserová šou a ohňostroje.

Pozrite si fotogalériu z nedeľného otváracieho koncertu:

Festivalu sa v Ranných správach RTVS venoval redaktor Oliver Remiaš. Atmosféru otváracieho koncertu priblížil v nasledujúcom zostrihu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko