Na hlavný obsah

Vlhová priblížila, ako sa zotavuje po zranení: Teším sa na moment, kedy budem môcť začať aj behať, zatiaľ iba kráčam

Vlhová tento týždeň absolvuje ďalšiu kontrolu u lekára.

Vlhová priblížila, ako sa zotavuje po zranení: Teším sa na moment, kedy budem môcť začať aj behať, zatiaľ iba kráčam
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: RTVS

Futbalisti Slovana Bratislava v sobotu 18. mája oslávili na domácom Tehelnom poli zisk štrnásteho majstrovského titulu. Špeciálny moment si žiadal aj špeciálneho hosťa, a tak sa o slávnostný výkop duelu medzi Slovanom a Ružomberkom postarala slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová.

„Bolo to naozaj zaujímavé a užila som si to. Konečne som zažila, ako sa cítia futbalisti na ihrisku. Niečo podobné som absolvovala prvýkrát. Teším sa, že som tu mohla byť,“ priznala v rozhovore pre RTVS Vlhová.

Rovnako ako väčšina slovenských športových fanúšikov, aj olympijská víťazka v slalome smeruje počas posledných dní svoju pozornosť najmä do Ostravy, ktorá spolu s Prahou hostí majstrovstvá sveta v hokeji.

„Hokejistom odkazujem, nech zo seba dávajú maximum a hrajú so srdcom. Dúfam, že sa dostanú čo najďalej. Budem im držať palce, pretože som naozaj verný fanúšik,“ poslala odkaz do Ostravy najlepšia lyžiarka slovenskej histórie.

Rekonvalescencia ide podľa plánu

Pre 28-ročnú Liptáčku sa vlaňajšia sezóna skončila predčasne. Počas pretekov SP na domácej pôde v Jasnej spadla v prvom kole slalomu a v pravom kolene si poškodila predný krížny väz aj meniskus. Následne postúpila vo februári úspešnú operáciu vo Švajčiarsku.

Aktuálne má za sebou tri mesiace rehabilitácie. „Cítim sa lepšie. Je to dlhý proces, ešte to nie je oukey. Stále cvičím a pracujem, aby to bolo lepšie. Verím, že čoskoro budem môcť ísť na lyže,“ zaželala si Vlhová, ktorá počas tohto týždňa absolvuje ďalšiu kontrolu.

„Doktor mi povie, čo bude ďalej. Postupne budem môcť dvíhať aj ťažie váhy, pretože teraz som začala cvičiť len s ľahkými činkami. Teším sa na moment, kedy budem môcť začať aj behať, zatiaľ iba kráčam. Všetko ide dobrým smerom podľa plánu a nemám žiadne komplikácie ani bolesti,“ uzavrela Vlhová.

Pozrite si celý rozhovor s Petrou Vlhovou z dielne RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport