Na hlavný obsah

Zmizol ešte počas občianskej vojny v Alžírsku. Nezvestného muža našli po 26 rokoch v susedovej pivnici

Nezvestný vídaval svoju rodinu z diaľky.

V Alžírsku bol nájdený muž, ktorý bol nezvestný 26 rokov. Umar bin Umrán zmizol z mesta Džilfa v 90. rokoch počas alžírskej občianskej vojny, informovala stanica BBC.

Teraz 45-ročného Alžírčana polícia objavila v dome neďaleko miesta, kde vyrastal. Bezpečnostné zložky potvrdili, že v súvislosti s prípadom zadržali 61-ročného muža. Rodina nezvestného sa domnievala, že muž prišiel o život vo vojne ako ďalšie státisíce Alžírčanov, alebo bol unesený.

Prokuratúra pred časom dostala tip, že nezvestný bin Umrán žije v ovčiarni v susedovom dome. Súd na základe toho nariadil vyšetrovanie vrátane prehľadania daného miesta.

„Dvanásteho mája o ôsmej hodine miestneho času (policajti) objavili Umara bin Umrána v pivnici jeho 61-ročného suseda,“ uviedli zástupcovia súdu. Podozrivý sa pokúsil o útek, no policajtom sa ho podarilo zadržať.

Alžírske ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že vyšetrovanie pokračuje a unesenému sa teraz dostáva zdravotnej a psychologickej pomoci. Hovorca rezortu čin označil za „odpudivý“.

Miestnym médiám bin Umrán povedal, že počas väznenia vídal rodinu „z diaľky“, ale nemohol volať o pomoc, pretože ho únosca „začaroval“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet