Na hlavný obsah

Narodeninový darček sa zmenil na nočnú moru: Pár z Walesu posadili do nesprávneho lietadla

Namiesto Španielska sa ocitli v Litve.

Narodeninový darček sa zmenil na nočnú moru: Pár z Walesu posadili do nesprávneho lietadla
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

Pár z Walesu posadili na nesprávny let. Namiesto rodinnej dovolenky pri mori skončil viac ako 2 400 kilometrov ďalej od zamýšľaného cieľa. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Výlet na Costa Brava bol darčekom na 47. narodeniny Andrewa Gorea. Kým zvyšok skupiny dorazil na letisko v Barcelone, Andrew a jeho manželka Victoria sa ocitli v litovskom meste Kaunas. Po zistení, že ich letecká spoločnosť Ryanair posadila do nesprávneho lietadla, sa cítili rozrušení.

Letisko Bristol uviedlo, že pracuje na vyšetrovaní toho, čo sa stalo. Zatiaľ čo spoločnosť Ryanair uviedla, že posádky pred odletom vydávajú niekoľko oznámení, v ktorých pasažierov informujú o destinácii letu.

Dvojicu odviedli k nástupnej bráne na letisku a ubezpečili, že zvyšok ich skupiny je na palube.
„Povedali nám, že sú určite v lietadle, že máme byť kľudní. Tak sme si pospali, pretože sme vstali skoro,“ povedal pán Gore.

Popísal tiež situáciu po prebudení. „Keď som sa zobudil, za oknom to nevyzeralo ako Španielsko, zapol som telefón a bolo tam napísané ‚Vitajte v Litve‘,“ uviedol.

Pár to opísal ako „nočnú moru“, ktorá sa začala, keď v sobotu 25. mája dorazili na letisko v Bristole v dostatočnom predstihu na svoj let do Barcelony. Na letiskách vždy využívajú špeciálnu asistenciu, pretože Andrew je po amputácii končatiny a Victoria je autistka.

„Číslo nášho letu sa objavilo pri bráne a odviedli nás ku schodom do lietadla, kde pozemný personál skontroloval naše palubné lístky. Keď sme nastúpili do lietadla, letuška nám znova skontrolovala letenky,“ povedal pán Gore. Nič nenasvedčovalo tomu, že by mohlo byť niečo zlé, kým nepristáli vo východoeurópskej pobaltskej krajine.

Ďalší dostupný let

Po pristáti a upozornení predstaviteľov Ryanairu na skutočnosť, že sa nachádzajú v nesprávnej krajine, im spoločnosť rezervovala na ďalší dostupný let do Barcelony. Bolo to však na druhý deň ráno a z Rigy – hlavného mesta susednej krajiny Lotyšska.

Letecká spoločnosť páru zarezervovala ubytovanie cez noc a 241 km dlhú cestu taxíkom na letisko. Po pristátí v Barcelone sa konečne dostali do svojho hotela na pobreží Costa Brava.

Keďže ale nenastúpili na pôvodný let z Bristolu, ich batožina sa k nim dostala až o dva dni neskôr. „Bol to neskutočný zážitok, ktorý už nikdy nechcem zažiť, boli sme vyčerpaní, keď sme nakoniec dorazili,“ povedal Gore.

„Títo cestujúci si rezervovali špeciálnu asistenciu pre let z Bristolu do Barcelony, ale poskytovateľ špeciálnej asistencie na letisku v Bristole ich nalodil na nesprávny let do Kaunasu napriek tomu, že označenie na bráne jasne ukazovalo cieľ letu,“ uviedol hovorca spoločnosti Ryanair.

Letisko spolupracuje s poskytovateľom špeciálnej pomoci, aby preskúmali okolnosti a zaviedli zlepšenia do budúcnosti. „Na vyšetrovaní tohto incidentu sme spolupracovali s našimi obchodnými partnermi. Všetci zákazníci si pred nástupom do lietadla nechajú skontrolovať cestovnú dokumentáciu leteckou spoločnosťou alebo agentom pozemnej obsluhy,“ vyhlásil hovorca letiska v Bristole.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet