Na hlavný obsah

Demekovi prvú sezónu v AHL komplikovali otrasy mozgu, do profiligy sa chce dostať poctivou prácou

Demek má za sebou prvý ročník na farme v AHL.

Demekovi prvú sezónu v AHL komplikovali otrasy mozgu, do profiligy sa chce dostať poctivou prácou
Na snímke slovenský hokejista Jakub Demek. Foto: RTVS

V novom ročníku by sa chcel dostať do NHL Jakub Demek, ktorý má za sebou premiérovú sezónu medzi seniormi. Jediný draftovaný Slovák z roku 2021 podpísal v októbri trojročný nováčikovský kontrakt s Vegas Golden Knights a hral na farme. Počas ročníka ho ale povolali aj do prvého tímu ako náhradníka.

„Medzi juniorským a mužským hokejom je veľký rozdiel. Juniorský hokej je viac rozlietaný, mužský je viac o systéme. Chvíľu mi trvalo, kým som si na to zvykol. Celkovo je liga veľmi tvrdá, čo je najväčší rozdiel,“ priblížil odchovanec košického hokeja.

Dôraznú hru v AHL pocítil rodák z východu aj na vlastnej koži. „Mal som dva otrasy mozgu, čo nie je príjemné, ale podľa mňa je to súčasť učenia. Verím, že sa mi to už bude vyhýbať,“ zaželal si dobre stavaný útočník.

V 55 zápasoch na farme v Hendersone nazbieral Demek 16 bodov. „Keďže som tam bol prvý rok, tak som, väčšinou hrával v štvrtej lajne a všetko bolo v podstate o defenzíve – bránení oslabení a získavaní pásma. Keď sa podarili nejaké góly, tak to bolo len plus,“ ozrejmil.

Vo februári trénoval aj s hviezdami prvého tímu vo Vegas. „Bola to pre mňa skvelá skúsenosť, pretože som ešte nikdy takto s tímom nebol. Chlapci ma prijali výborne. Trénoval som s top hráčmi sveta, čo mi môže len pomôcť,“ povedal Demek.

Debut v profilige by 21-ročný útočník rád absolvoval už v budúcej sezóne. “ Keď už sme v AHL, tak každý má sen dostať sa do NHL. Dá sa tam dostať len poctivou prácou. Keď sa mi budú vyhýbať zranenia, tak sa do NHL v budúcej sezóne už pozriem,“ uzavrel.

O prvej sezóne v zámorskej AHL sa s útočníkom Jakubom Demekom rozprával redaktor RTVS Tomáš Zagiba:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport