Na hlavný obsah

Pri Skalici sa údajne pohybuje medveď. Mesto vyzýva k zvýšenej opatrnosti a dodržiavaniu preventívnych opatrení

Mesto Skalica žiada ľudí, aby sa lesom nepohybovali sami.

Pri Skalici sa údajne pohybuje medveď. Mesto vyzýva k zvýšenej opatrnosti a dodržiavaniu preventívnych opatrení
Ilustračná snímka - medveď hnedý. Foto: RTVS

V rekreačnej oblasti v Skalických horách sa pohybuje samec medveďa hnedého. Fotopasca zachytila medveďa v Častkove pred dvomi týždňami. V utorok (4. 6.) boli nájdené stopy v oblasti Hrubého Rinku. Existuje predpoklad, že ide o toho istého jedinca, informuje mesto Skalica na sociálnej sieti.

Podľa mesta sa pravdepodobne jedná o samca, ktorý bol vytlačený zo svojho teritória a dočasne sa pohybuje v priľahlej oblasti.

Všetkých návštevníkov žiada o preventívne opatrenie. Hubári, turisti a cyklisti, ktorí navštívia Skalické hory by sa nemali pri návšteve lesa pohybovať v úplnej tichosti.

„Medveď je aj napriek prezentovanému obrazu v médiách plachým zvieraťom a pred akýmkoľvek hlukom inštinktívne utečie – či už to bude zacinkanie zvončeka, rozprávanie alebo pustená hudba z telefónu,“ píše mesto.

Ľudí vyzýva, aby sa lesom nepohybovali sami, aby pozorne sledovali svoje okolie a predchádzali situácii, kedy nebudú počuť okolité ruchy.

„Osobitú prosbu smerujeme na majiteľov psov – prosíme, aby ste ich v lese nepúšťali na voľno a viedli ich výhradne na vôdzke. A to z dôvodu, aby ste mali svojho psa pod kontrolou, ak by náhodou zachytil pachovú stopu medveďa,“ dodáva mesto Skalica.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny