Na hlavný obsah

Rusko podniklo rozsiahly útok proti Ukrajine. Rakety a drony poškodili energetické zariadenia

Protivzdušná obrana zneškodnila 35 z 53 ruských rakiet a 46 zo 47 dronov.

Rusko podniklo rozsiahly útok proti Ukrajine. Rakety a drony poškodili energetické zariadenia
Ilustračná snímka - tri ruské rakety odpálené proti Ukrajine z ruského regiónu Belgorod sú vidieť za úsvitu v Charkove na Ukrajine. Foto: ČTK/A /Vadim Belikov

Raketový a dronový útok ruskej armády poškodil v noci na sobotu (1. 6.) energetickú infraštruktúru v piatich ukrajinských regiónoch. Oznámila to ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenerho, píše agentúra Reuters.

Útok poškodil energetické zariadenia v Doneckej, Záporožskej, Dnepropetrovskej, Kirovohradskej a Ivano-Frankivskej oblasti, priblížila spoločnosť Ukrenerho. „Od marca je to už šiesty masívny, komplexný útok raketami a dronmi na civilnú energetickú infraštruktúru,“ dodala.

Protivzdušná obrana v noci zneškodnila 35 z 53 ruských rakiet a 46 zo 47 dronov, uviedli ukrajinské vzdušné sily. Na viacerých miestach zasahovali pri požiaroch hasiči, zranenia bezprostredne neboli hlásené, informovali miestni predstavitelia.         

Rusko od marca zintenzívnilo útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, čím poškodilo mnoho tepelných a vodných elektrární. Súkromná energetická spoločnosť DTEK informovala, že pri najnovšom údere boli zasiahnuté a vážne poškodené jej dve tepelné elektrárne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet