Na hlavný obsah

Seniorku sledoval až domov a okradol ju. Košičanovi hrozí viacročný trest

Ukradol jej kabelku s peniazmi, ktoré si vybrala z bankomatu.

Seniorku sledoval až domov a okradol ju. Košičanovi hrozí viacročný trest
Ilustračná snímka. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj

Zo zločinu lúpeže obvinila polícia 38-ročného Košičana. Podľa vyšetrovania muž okradol v metropole východu 80-ročnú seniorku o kabelku po tom, ako si vybrala z bankomatu finančnú hotovosť. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest za mrežami na sedem až 12 rokov.

„Keďže ide osobu, ktorá sa už v minulosti opakovane dopustila majetkovej i násilnej trestnej činnosti, bol košickým policajným vyšetrovateľom spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, s ktorým sa prokurátor stotožnil a vo štvrtok (13. 6.) sudca Mestského súdu v Košiciach vzal obvineného Martina do väzby,“ uviedla.

Potom, ako si seniorka v sobotu (8. 6.) vybrala peniaze z bankomatu, ju muž sledoval až do miesta jej bydliska. V priestoroch obytného domu jej vytrhol kabelku, a to tak, že seniorka spadla na zem. Pri páde si poranila ruku, chrbát aj oblasť kolien.

Muž ušiel von, na ulici si ho však všimol okoloidúci, ktorý sa za ním rozbehol. Zlodej kabelku pri úteku odhodil. Policajti osobu podozrivú zo spáchania tohto skutku v krátkom čase dolapili a stotožnili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny