Na hlavný obsah

Finále Copa America prinesie aj veľkú reprezentačnú rozlúčku argentínskej stálice: Bude to môj posledný boj

Lionel Messi chce v reprezentačnej kariére pokračovať.

Finále Copa America prinesie aj  veľkú reprezentačnú rozlúčku argentínskej stálice: Bude to môj posledný boj
Na snímke Argentínčania Angel Di Maria, Enzo Fernandez, Lionel Messi a Nicolás Otamendi. Foto: TASR/AP

Hviezda argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Messi neplánuje ukončiť reprezentačnú kariéru po prebiehajúcom americkom šampionáte Copa América.

Albicelestes sa aj s prispením presného zásahu svojho najznámejšieho hráča prebojovali už do finále tohto podujatia, v utorkovom (9. 7.) semifinále vyradili Kanaďanov (2:0). V súboji o titul nastúpia úradujúci majstri sveta počas víkendu proti Uruguaju alebo Kolumbii.

„Ako som povedal už skôr, chcem pokračovať. Mám v úmysle rozhodovať sa deň po dni, nerád by som sa zamýšľal nad budúcnosťou alebo o tom, či mám pokračovať alebo nie. Žijem v prítomnosti. Mám 37 rokov a len Boh vie, kedy príde koniec,“ uviedol Messi po semifinálovom súboji. Ten v utorok zaznamenal už 109. reprezentačný gól, premiérový na tohtoročnom turnaji Copa América.

Osemnásobný držiteľa Zlatej lopty určenej pre najlepšieho futbalistu planéty už v kedysi dávno hovoril o konci reprezentačnej kariéry. Bolo to na rovnakom štadióne, na ktorom si jeho tím v utorok vybojoval finálovú miestenku.

Ešte v roku 2016 v penaltovom rozstrele minul vo finále Copa América proti Čiľanom a jeho tím prehral. Messi si to rozmyslel o sedem týždňov neskôr a odvtedy pridal 73 reprezentačných štartov a v nich 54 gólov. V najcennejšom drese absolvoval už 186 duelov a Argentínčanov potiahol k titulom na Copa América 2021 či na MS 2022.

Di María v reprezentácii končí

Nedeľňajšie (14. 7.) finále bude rozlúčkou s reprezentačným dresom pre jeho krajana Ángela di Maríu, ktorý v národnom tíme debutoval v roku 2008 a odvtedy v 144 zápasoch zaznamenal 31 gólov.

„Bude to môj posledný boj. Všetko už bolo povedané, nemám nič nové. Čaká má rozlúčka s tímom Argentíny a chcel by som sa všetkým krajanom poďakovať a tejto generácii futbalistov poďakovať, že som mal možnosť zdvihnúť nad hlavy toľko trofejí,“ uviedol Di María.

Na uvedené reagoval aj Messi: „Užívali sme si jeho prítomnosť v tíme. Vždy zo seba vydal maximum a to, že sa rozlúči vo finále, je zaslúžené,“ poznamenal.

Kouč Lionel Scaloni nechce hovoriť o konci reprezentačnej kariéry di Maríu. „Nechceme teraz plakať ani cítiť melanchóliu. Necháme ho hrať a potom uvidíme, či ho potom presvedčíme alebo nie, aby zostal s nami. Nikdy pred ním nezavrieme dvere. Môže byť s nami tak dlho, ako on bude chcieť,“ zhodnotil a dodal.

„Ak sa rozhodne skončiť ako hráč a bude sa chcieť pohybovať okolo tímu, bude to skvelé. Ak bude chcieť ísť so mnou niekam inam, tak ho so sebou vezmem. Bude to len jeho rozhodnutie.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport