Na hlavný obsah

Mladému Indovi sa drasticky zmenil život po tom, čo sa zobudil v nemocnici bez genitálií

Incident môže poukazovať na väčší problém.

Mladému Indovi sa drasticky zmenil život po tom, čo sa zobudil v nemocnici bez genitálií
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Život sa drasticky zmenil 20-ročnému Mudžahídovi po tom, ako sa v nemocnici zobudil bez svojich genitálií. Podľa portálu ndtv.com prešiel zmenou pohlavia bez svojho vedomia. Na svedomí ju má mať muž menom Omprakaš, ktorý k vykonaniu zákroku presvedčil doktorov a niekoľko rokov mladého Inda obťažoval.

K incidentu došlo v meste Mansurpur. Mudžahídovi lekári fakultnej nemocnice povedali, že musí podstúpiť vyšetrenie pre nespresnený zdravotný problém. Tých mal však Omprakaš zmanipulovať, aby mladíka operovali a odstránili mu genitálie.

„Priviedol ma sem a na druhý deň ráno som podstúpil operáciu. Keď som sa prebral, povedali mi, že som sa zmenil z chlapca na dievča,“ opísal 20-ročný Mudžahíd.

Omprakaš následne mužovi povedal, že s ním musí žiť a že nikto v jeho komunite ho už po zákroku neprijme. Tiež sa mu vyhrážal, že zastrelí jeho otca za zámienkou získať časť pôdy, ktorú vlastnila jeho rodina, vďaka čomu by zbohatol.

Incident vyvolal vlnu odporu a Únia Bharatiya Kisan zahájila pred univerzitou protest. Požadovali okamžité konanie proti Omprakašovi a doktorom, ktorí vykonali operáciu na 20-ročnom mladíkovi.

Predseda únie Shyam Pal uviedol, že mladíkov otec podal na polícii sťažnosť, ktorá viedla k zadržaniu Omprakaša, no kritizoval políciu za ľahostajný prístup. Taktiež požadoval odškodné pre Mudžahída vo výške 20 miliónov indických rupií (asi 223,5-tisíc eur).

Obchodovanie s orgánmi

Podľa Shyama Pala tento incident poukazuje na širší problém obchodovania s orgánmi. Tvrdí, že v nemocnici funguje skupina, ktorá sa zameriava na osoby, ktorým sa bez súhlasu odoberajú orgány a mení pohlavie.

„Je to veľmi nešťastné. Chceme, aby sa tento nelegálny biznis s predajom orgánov okamžite zastavil. Všetkých zúčastnených vrátane vedenia nemocnice a tých, ktorí tento zločin umožnili, by mali potrestať,“ žiadal Pal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet