Na hlavný obsah

Moulin Rouge opäť zdobí úplný veterný mlyn, pobeží okolo neho štafeta s olympijskou pochodňou

Lopatky mlynu sa zrútili ešte v apríli.

Moulin Rouge opäť zdobí úplný veterný mlyn, pobeží okolo neho štafeta s olympijskou pochodňou
Návrat lopatiek na veterný mlyn podnik v piatok (5. 7.) oslávil tradičným kankánom pred kabaretom. Foto: TASR/AP

Veterný mlyn slávneho parížskeho kabaretu Moulin Rouge má zase svoje červené krídla. Tie pôvodné sa zrútili na konci apríla. Moulin Rouge sa snažil budovu opraviť skôr, ako okolo pobeží 15. júla štafeta s olympijskou pochodňou, napísala v noci na sobotu (6. 7.) agentúra AP. Letné olympijské hry sa začínajú v Paríži 26. júla.

Návrat krídel na veterný mlyn podnik v piatok (5. 7.) oslávil tradičným kankánom pred kabaretom, ktorý predviedli dve desiatky tanečníc.

Krídla veterného mlyna sa náhle zrútili spolu s časťou svetelného nápisu 25. apríla. Podľa riaditeľa podniku bol príčinou technický problém. Incident sa obišiel bez zranených.

Kabaret je vo štvrti Pigalle na úpätí kopca Montmartre a tento rok oslávi 135 rokov od svojho založenia. Podnik si získal povesť miesta bohémskych umelcov a kankánu. V priebehu rokov sa stal jedným zo symbolov Paríža, kam prúdia davy turistov.

Veterné mlyny boli na Montmartre ešte na začiatku 19. storočia relatívne bežné, kým sa táto časť mesta stala vyhľadávaným miestom umelcov. Veterný mlyn na kabarete prvýkrát osvetlili 6. októbra 1889 pri otvorení podniku, podotkla AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet