Na hlavný obsah

Mlyn slávneho francúzskeho kabaretu Moulin Rouge prišiel o svoje krídla. Zrútili sa uprostred noci

Príčina nehody zatiaľ nie je známa.

V noci na štvrtok (25. 4.) sa v Paríži zrútili krídla veterného mlyna, symbolu známeho kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie hasičov. Podľa nich si incident nevyžiadal žiadne zranenia. Príčiny nehody, ktorá postihla jeden z najznámejších objektov vo francúzskej metropole, sú teraz predmetom vyšetrovania.

Fotografiu naružovo natretého veterného mlyna, ktorý je symbolom podniku, bez vrtule so štyrmi krídlami zverejnili vo štvrtok ráno takmer všetky francúzske médiá. Krídla zrejme spadli na ulicu a zničili tiež svetelný nápis kabaretu. Incident sa stal medzi druhou a treťou hodinou v noci, uviedla stanica BFM-TV.

Kabaret Moulin Rouge vo štvrti Pigalle začal činnosť v roku 1889. V priebehu rokov sa stal jedným zo symbolov Paríža. Veterné mlyny boli ešte na začiatku 19. storočia relatívne bežné na neďalekom kopci Montmarte, kým sa táto časť mesta stala vyhľadávaným miestom pre umelcov a kultúru.

Incident sa stal niekoľko mesiacov pred začiatkom Olympijských hier vo francúzskej metropole, ktoré podľa očakávania pritiahnu do Paríža veľký počet návštevníkov. Samotný Moulin Rouge i okolité podniky sú vyhľadávanou turistickou atrakciou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet