Na hlavný obsah

Princ George oslavuje narodeniny. Už nie je malým chlapcom, stáva sa z neho mladý muž

Fotografiu princa zhotovila jeho matka, princezná z Walesu.

Princ George oslavuje narodeniny. Už nie je malým chlapcom, stáva sa z neho mladý muž
Nová fotografia britského princa Georgea zverejnená pri príležitosti jeho 11. narodenín. Foto: X/The Prince and Princess of Wales

Kensingtonský palác zverejnil v pondelok (22. 7.) novú fotografiu britského princa Georgea pri príležitosti jeho 11. narodenín.

„Prajeme princovi Georgovi všetko najlepšie k dnešným 11. narodeninám,“ napísal Kensingtonský palác k fotografii zverejnenej na sociálnej sieti X. Čiernobiela fotografia zachytáva usmievajúceho sa princa v bielej košeli a tmavom saku.

Fotografiu princa zhotovila jeho matka, princezná z Walesu. Jej fotografie sú pravidelne zverejňované pri špeciálnych príležitostiach ako sú narodeniny jej detí.

Tohtoročná čiernobiela fotografia pôsobí kontrastne s vlaňajším záberom zverejneným na princove 10. narodeniny, ktorý bol podľa BBC menej formálny. Zachytával princa v ležérnejšom oblečení, ako sa usmieva a sedí na schodoch.

Princ George je v poradí druhým následníkom britského trónu. Na verejnosti sa naposledy objavil 14. júla, keď sprevádzal svojho otca princa Williama na finálový zápas Majstrovstiev Európy vo futbale EURO 2024 v Berlíne medzi Anglickom a Španielskom.

Britská kráľovská rodina v súčasnosti zažíva zložité obdobie. Princov starý otec kráľ Karol i jeho matka princezná Kate totiž podstupujú liečbu rakoviny. Stav oboch je však natoľko dobrý, že sa v posledných týždňoch mohli zúčastniť na niektorých verejných podujatiach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet