Na hlavný obsah

Útulok odmietol prijať psa, majiteľ sa ho chcel zbaviť po svojom: Dehydratované zviera zachránili policajti

Majiteľovi hrozí pokuta podľa zákona o veterinárnej starostlivosti.

Útulok odmietol prijať psa, majiteľ sa ho chcel zbaviť po svojom: Dehydratované zviera zachránili policajti
Ilustračná snímka psa v útulku. Foto: TASR - Dano Veselský

Počas posledného júnového víkendu v sobotu (29. 6.) bola hliadka Mestskej polície v Košiciach privolaná k opustenému psovi na ulici Červený rak v mestskej časti Juh. Zviera bolo priviazané k plotu bez akejkoľvek možnosti ukryť sa do tieňa pred horúcim slnkom. O prípade informovala Mestská polícia Košice na sociálnej sieti.

Pes bol dehydratovaný a mal problémy s dýchaním. Osoby, ktoré ho našli ešte pred príchodom mužov zákona, ho premiestnili do tieňa a dali mu vodu a granuly. Pes bol však voči všetkým prítomným agresívny.

Mestskí policajti, ktorí plnia aj úlohu odchytovej služby, preto privolali veterinárneho lekára. Ten psa uspal a zviera bolo prevezené do útulku. Policajti následne zistili, komu zviera patrí. Majiteľ priznal, že ho k plotu priviazal, pretože útulok mu ho odmietol vziať z dôvodu plnej kapacity.

„Majiteľovi psa hrozí pokuta za priestupok podľa zákona o veterinárnej starostlivosti, ktorý bude oznámený príslušnému správnemu orgánu veterinárnej správy. Majiteľ zároveň psa neprihlásil mestu Košice do evidencie psov, a tak nezaplatil mestu daň za psa. Uvedené konanie bolo kvalifikované ako priestupok podľa zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a tento priestupok sa nachádza v štádiu jeho objasňovania,“ uvádza sa v stanovisku.

Svoje povinnosti si nesplnil ani predchádzajúci majiteľ. Ten neoznámil zmenu v osobe majiteľa psa v evidencii psov. Uvedený priestupok je taktiež v štádiu objasňovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny