Na hlavný obsah

FOTO/VIDEO: Los Angeles zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 4,4. Zachytili ho aj v živom prenose

Väčšie škody ani zranenia nehlásia.

FOTO/VIDEO: Los Angeles zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 4,4. Zachytili ho aj v živom prenose
Hasičské auto zasahuje na radnici v Pasadene po zemetrasení. Foto: TASR/AP

Slabé otrasy pôdy vystrašili obyvateľov južnej Kalifornie. Podľa americkej geologickej služby USGS malo zemetrasenie v pondelok (12. 8.) popoludní miestneho času silu 4,4 stupňa a epicentrum uprostred husto obývanej oblasti Los Angeles.

Mnoho obyvateľov po jasne viditeľnom chvení spomínalo v televíznych rozhovoroch či na sociálnych sieťach šok a nervozitu. Informovala o tom v utorok (13. 8.) agentúra DPA.

Podľa losangeleského hasičského zboru neboli hlásené žiadne zranenia ani väčšie škody. Úrady však varovali, že môže ísť o predzvesť ďalšieho, tentoraz silnejšieho zemetrasenia.

Kalifornia je pretkaná tektonickými zlomami považovanými za jedny z najaktívnejších na svete. K najnebezpečnejším v tejto oblasti patrí zlom San Andreas, ktorý pretína San Francisco a tiahne sa severne od Los Angeles vo vzdialenosti 65 kilometrov.

Začiatok školského roka a poškodené potrubie radnice

I keď zemetrasenie nespôsobilo značnejšie škody, zalarmovalo časť 540-tisíc žiakov, ktorý v čase, kedy živel udrel, začínali nový školský rok, píše AP.

Po otrasoch navyše museli evakuovať budovu radnice v Pasadene. Vplyvom zemetrasenia sa poškodilo potrubie na jej horných poschodiach. AP o tom informuje s odvolaním sa na pracovníčku oddelenia informácií pre verejnosť v Pasadene Lisu Derderianovú. Z budovy bezpečne dostali 200 osôb, jednu museli vyslobodiť z výťahu.

Pozrite si letecké zábery, ktoré zachytávajú začiatok školského roka na viacerých školách a tiež poškodené potrubie na budove radnice:

V roku 1994 zažila južná Kalifornia zemetrasenie o sile 6,7 stupňa, ktoré zasiahlo husto obývanú oblasť Los Angeles. Zahynulo vtedy pri ňom 57 ľudí a materiálne škody sa vyšplhali na miliardy dolárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet