Na hlavný obsah

Sulíkov návrh viesť rezort zdravotníctva? Mimoriadne zlý vtip, reaguje Matovič

Premiér o odvolaní ministra zdravotníctva neuvažuje.

Sulíkov návrh viesť rezort zdravotníctva? Mimoriadne zlý vtip, reaguje Matovič
Na snímke predseda vlády Igor Matovič (OĽANO). Foto: SITA

Návrh Richarda Sulíka (SaS) prevziať funkciu ministra zdravotníctva považujem za absurdný a mimoriadne zlý vtip. Na stredajšej (24. 2.) tlačovej konferencii po rokovaní s odborníkmi a vedcami to povedal premiér Igor Matovič (OĽANO).

Dodal, že Sulík nemá právo kritizovať ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) a že urobiť zo Sulíka šéfa rezortu zdravotníctva by bolo ako „spraviť capa záhradníkom“. O Krajčího odvolaní neuvažuje „ani najmenej.“

Matovič už druhý deň rokoval s expertmi o ďalšom postupe v boji s pandémiou. Uviedol, že sa „dohodli na viacerých opatreniach,“ detaily však neprezradil. Rokovanie bude pokračovať aj v najbližších dňoch.

Sulík v stredu po rokovaní vlády uviedol, že na koaličnej rade premiérovi tlmočil svoju ochotu prevziať od Krajčího pozíciu ministra zdravotníctva. „Ja som ochotný stať sa ministrom zdravotníctva a preberiem celú zodpovednosť za COVID, zdravotníctvo, nemocnice,. Túto ponuku premiérovi predložil v súvislosti s Krajčího vyjadreniami o tom, že za seba vo vedení rezortu zdravotníctva nevidí žiadnu náhradu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko