Na hlavný obsah

Všetky tri obete leteckého nešťastia pri Skalici boli českej národnosti

Médiá najprv informovali, že pilot bol Slovák.

Všetky tri obete leteckého nešťastia pri Skalici boli českej národnosti
Pád lietadla pri Skalici, pri ktorom došlo k trom úmrtiam. Na mieste zasahujú hasiči. Foto: FB HaZZ

Všetky tri obete piatkovej (27. 8.) nehody malého lietadla pri Skalici boli Česi. Uviedla to v sobotu (28. 8.) policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Slovenské médiá predtým informovali, že tragédiu neprežili dvaja Česi a slovenský pilot, ktorý žil v Česku.

Taktiež české ministerstvo zahraničia v piatok uvádzalo, že identitu slovenského pilota potvrdili. Štvormiestny stroj podľa hasičov spadol na západe krajiny neďaleko hraníc s Českou republikou a začal horieť. Pri nešťastí zomreli všetky osoby, ktoré boli v lietadle. Linkešová uviedla, že išlo o muža vo veku 29 rokov, 47 a 52 rokov.

Tragédiu polícia vyšetruje ako všeobecné ohrozenie. Príčiny nehody bude skúmať letecký a námorný vyšetrovací útvar ministerstva dopravy. Primátorka mesta Skalica Anna Mierna na sociálnej sieti napísala, že lietadlo malo technické ťažkosti. Pri pokuse pristáť mimo letiska sa stroj zachytil o bližšie nespresnené vozidlo a došlo k niekoľkým výbuchom. Podľa primátorky na miesto nehody ako prvá dorazila hliadka skalickej mestskej polície.

Stroj VUT100 Cobra, ktorý vlastní brnianska spoločnosť UNIS, štartoval na letisku v Brne. Majiteľ spoločnosti Jiří Kovář v piatok povedal, že lietadlo bolo v hangári aeroklubu, ktorého členovia ho mohli za určitých podmienok využiť pre svoju potrebu. Bolo to tak podľa neho aj v tomto prípade. Predseda aeroklubu Pavel Imriš sa na žiadosť polície k letu ani k posádke nechcel vyjadrovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko