Na hlavný obsah

Naď: Ľudia sú nezodpovední, jedinou našou šancou je znížiť mobilitu

Očkovaní by podľa neho mali mať výhody.

Naď: Ľudia sú nezodpovední, jedinou našou šancou je znížiť mobilitu
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Vláda vo štvrtok (18. 11.) pokračuje v rokovaní o epidemických opatreniach na nasledujúce tri týždne. Podľa ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) ich boli pripravení prijať už v utorok (16. 11.), ale predseda SaS Richard Sulík si vyžiadal čas, aby ich prebral na straníckej úrovni. „Tri strany boli pripravené to prijať,“ povedal s tým, že sa opakuje situácia z minulého roka.

Ako tvrdí, vláda ako celok nemá záujem donekonečna robiť negatívne opatrenia. „My máme záujem, aby sa to dohodlo spoločne, nie je to o výhovorke, ale o tom, že jeden koaličný partner požiadal o viac času,“ dodal. Strana SaS podľa neho požiadala o dva dni na prerokovanie. „Predpokladám, že to prediskutovali na straníckej úrovni a dnes prijmeme opatrenia,“ povedal.  

Ak by to bolo na ňom, obmedzil by pohyb neočkovaných. „Nemocnice sú naplnené, je to šialenstvo. Ľudia sú nezodpovední, jedinou našou šancou je znížiť mobilitu.“ Očkovaní by podľa neho mali mať výhody a mohli by chodiť do obchodov.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) tiež kritizoval, že kabinet ešte neprijal opatrenia. „Je to ako cez kopirák, čo sa dialo takto pred rokom,“ povedal. „Verím, že sa kolegovia poučia a príjmu sa zodpovedné rozhodnutia. Určite nemáme čas.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko