Na hlavný obsah

Podnikateľ Norbert Bödör zostáva na slobode

Rozhodol o tom senát Najvyššieho súdu SR.

Podnikateľ Norbert Bödör zostáva na slobode
Na snímke nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Foto: TASR

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör zostáva na slobode. V piatok (18. 3.) o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Senát zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zo 16. januára, ktorým obvineného v kauze Valčeky nevzal súd do väzby.

Súd mal o väzbe obvineného rozhodovať na verejnom zasadnutí už 20. januára. Predseda senátu Juraj Kliment však deň predtým zrušil termín. Dôvodom bola námietka zaujatosti podanej obvineným voči sudcom Jurajovi Klimentovi a Petrovi Štiftovi. 

Bödör následne svoju námietku zaujatosti rozšíril aj o osobu sudcu Petra Hatalu. Predseda senátu NS SR Juraj Kliment na zasadnutí čítal uznesenie, podľa ktorého boli tieto námietky zaujatosti zamietnuté.

Kauza sa týka úplatku vo výške desiatok tisíc eur

Podnikateľa zadržali ešte v januári v súvislosti s kauzou Valčeky krátko po tom, čo ho NS pustil na slobodu v súvislosti kauzami Dobytkár a Očistec.

Kauza Valčeky sa týka úplatku vo výške niekoľko desiatok tisíc eur, ktorého prevzatie údajne priznal bývalý vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Marián Kučerka. Ten v minulosti vyšetroval kauzu odpočtov DPH známu ako Valčeky, v ktorej figuroval ako podozrivý Štefan Žiga. Peniaze pre vyšetrovateľa mal sprostredkovať práve Norbert Bödör.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko