Na hlavný obsah

Hrozba použitia chemických zbraní Rusmi na Ukrajine je stále reálna, tvrdí Biden

Americký prezident mieri na samit do Európy.

Americký prezident Joe Biden nastupuje do Air Force One smer Európa.
Americký prezident Joe Biden nastupuje do Air Force One smer Európa.Foto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

Americký prezident Joe Biden v stredu (23. 3.) opäť varoval, že Rusko by mohlo na Ukrajine použiť chemické zbrane, čo označil za reálnu hrozbu. Informovala o tom agentúra AFP.

„Myslím, že táto hrozba je reálna,“ povedal Biden novinárom, keď odchádzal z Bieleho domu pred odletom do Európy, kde bude diskutovať so spojencami o ďalšej stratégii v čase pokračujúcej ruskej agresie proti Ukrajine.

Biden zdôraznil, že o hrozbe použitia ruských chemických zbraní na Ukrajine bude hovoriť aj na rokovaniach s európskymi spojencami.

Americký prezident už predtým varoval, že ak by Kremeľ použil na Ukrajine chemické zbrane, zaplatí za to obrovskú cenu. Aká by bola reakcia západných spojencov však nekonkretizoval.

Šéf Bieleho domu sa vo štvrtok v Bruseli zúčastní na mimoriadnom samite Severoatlantickej aliancie, stretnutí skupiny G7 a zavíta aj na samit Európskej rady.

Biden v stredu odletel zo základne amerického letectva a námorníctva Joint Base Andrews v štáte Maryland. Prezidentský špeciál Air Force One by mal v Bruseli pristáť v stredu večer.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet