Na hlavný obsah

V berlínskom dome obývanom ruskými novinármi našli zápalné zariadenie

Okolnosti zatiaľ nie sú známe, uviedla nemecká polícia.

V berlínskom dome obývanom ruskými novinármi našli zápalné zariadenie
Na ilustračnej snímke Brandenburská brána v Berlíne. Foto: Wikimedia Commons - Thomas Wolf

Nemecká polícia v piatok (6. 5.) našla a zlikvidovala zápalné zariadenie, ktoré niekto dal do berlínskeho domu, kde bývajú novinári ruskej štátnej agentúry RIA Novosti.

Informujú o tom agentúry Reuters a DPA, podľa ktorej sa zariadenie nevznietilo a nikto sa nezranil. Či išlo o pokus o útok na ruských novinárov, podľa polície nie je jasné. V budove sú aj kancelárie ďalších firiem.

„Okolnosti zatiaľ nie sú známe,“ uviedla v sobotu (7. 5.) polícia, ktorá na miesto dorazila pôvodne preto, že niekto na budovu hodil fľašu. Nie je tak ani zrejmé, či incident môže súvisieť s ruskou agresiou proti Ukrajine.

Malo ísť o kanister omotaný drôtmi

Rozhlasová a televízna stanica RBB napísala, že „podozrivú konštrukciu s fľašou“ policajti objavili v piatok popoludní v strešnom okne budovy vo štvrti Steglitz, ktorá leží juhozápadne od centra nemeckej metropoly.

RIA Novosti nájdený predmet opísala ako kanister omotaný drôtmi. Uviedla tiež, že v dome bývajú jej korešpondenti.

Ďalšia ruská agentúra TASS v sobotu (7. 5.) zase tlmočila požiadavku ruského ministerstva zahraničia, aby Nemecko aj ďalšie štáty EÚ a NATO bezodkladne prijali opatrenia na ochranu ruských novinárov a ich rodinných príslušníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet