Na hlavný obsah

MS v hokeji 2022: Tentoraz to nevyšlo. Slovensko podľahlo Nemecku 1:2

Zápas sme sledovali naživo.

MS v hokeji 2022: Tentoraz to nevyšlo. Slovensko podľahlo Nemecku 1:2
Foto zo zápasu MS 2022 v hokeji Slovensko - Nemecko. Foto: TASR

Slovenskí hokejisti vo svojom druhom vystúpení na MS 2022 vo Fínsku prehrali v sobotu (14. 5.) proti Nemcom 1:2.  V tabuľke A-skupiny tak majú naďalej na konte tri body po piatkovej (13. 5.) výhre proti Francúzom (4:2).

Počas prvej tretiny diváci napriek dynamickej hre gól nevideli. V tej druhej otvoril skóre Nemec Plachta po tom, čo sa puk smolne odrazil do bránky Rybára pod korčule Jánošíka. Nemecko následne zvýšilo na 2:0 po vytvorení si tlaku a peknej kombinácii spoluhráčov tímu Eisbären Berlin Pföderla a Noebelsa. Gól si pripísal prvý menovaný hráč.

„Bielo-modrí“ ešte v druhej tretine znížili na 1:2, keď sa Pospíšil elegantne obtočil okolo bránky a zavesil do odkrytej svätyne súpera. V tretej tretine gól neprichádza, a to ani počas slovenskej presilovky 5 na 3. Vyrovnanie neprišlo ani pri záverečnom vabanku.

„Boli sme aktívni, vytvorili sme si tlak aj šance, ale nedali sme góly. Urobili sme chyby, ktoré súper potrestal. Musíme sa ešte viac snažiť strieľať na bránku a pýtať si nejaké dorážky či tečované puky,“ zhodnotil po zápase najlepší hráč SR Adam Liška pre RTVS.

Priebeh zápasu:

Prvá tretina:

Rozhodca odpískal začiatok zápasu Slovensko – Nemecko o 19.20 h. Regenda sa pokúšal streliť svoj tretí gól na šampionáte. Za bránkou Grubauera získal puk, nevyšlo mu však bekhendové zakončenie.

Po zvládnutom súboji od Minárika sa v 3. minúte do šance dostal Liška a následne aj Gachulinec, ich strely ale neskončili v nemeckej svätyni.

Ehl znepríjemnil život Rybárovi, v jeho bezprostrednej blízkosti dvakrá nebezpečne zakončoval.

Slafkovský sa po ľavej strane preštrikoval do útočného pásma, mieril však nad. Nemecký gólman následne kryl strelu Nemca. Liška neuspel pokusom z uhla.

Puk v 10. min prešiel do dobrej pozície k Tatarovi, ktorý mieril do betónov Grubauera. Jánošík v 13. minúte tvrdo pálil od modrej, tvrdý projektil však nebol razantný.

Grmanovo nastrelenie tečoval Minárik bez úspechu.

Krištof v 17. minúte výborne zakombinoval s Tatarom, jedna z najväčších šancí SR v zápase nepriniesla gól. Ehlov nádejný pokus slovenská obrana zblokovala.

Prvú tretinu dohrajú Slováci v oslabení po vylúčení Šimona Nemca. Nemci zovreli svojho súpera v pásme, avšak v niektorých momentoch zbytočne dlho kombinovali. V prvej tretine gól nepadol.

Druhá tretina:

Začala sa druhá tretina duelu. V tej prvej sme gól nevideli napriek ohromnému nasadeniu oboch tímov.

V druhej časti hry sa už dlho na gól nečakalo. Žiaľ, išlo o gól do bránky Rybára, vo futbalovej terminológii s prívlastkom „vlastný“. Puk šiel do bránky od korčúľ Jánošíka. Gól pripísali Nemcovi Plachtovi.

Ďalšia nepríjemnosť pre Rybára, nemecký tlak v 25. min v hlavnej úlohe so Stützleom však nepriniesol ďalší gól.

Ten prišiel v 27. minúte po krásnej nemeckej útočnej kombinácii spoluhráčov tímu Eisbären Berlin Pföderla a Noebelsa. Gól si pripísal prvý menovaný hráč.

Lantoši aj Krištof to skúšali v 31. minúte, položili si Grubauera na zem, gól na 1:2 ale neprišiel. O niekoľko sekúnd neskôr sa však pekným obtočením sa okolo bránky presadil Pospíšil do odkrytej časti svätyne a vrátil Slovákov do hry o body.

„Bielo-modrí“ musia rýchlo krotiť eufóriu. Gachulinec je vylúčený a Nemci hrajú presilovku. Neskôr si dokonca vybojovali dlhú presilovku o dvoch hráčov. Slováci tento tlak zvládli a v závere dokonca nebezpečne prenikal dopredu Regenda.

Po nemeckom tlaku prišla kombinácia Pospíšila s Tamášim, avšak bez výraznejšieho ohrozenia súpera. Slafkovského strela skončila zblokovaná na ochrannej sieti.

Jánošíkova strela a ani dve dorážky Krištofa neznamenali vyrovnanie. Slovensko nevyťažilo ani z následného tlaku. Získalo však svoju prvú presilovku. V nej dobre pálil Pospíšil po prihrávke Slafkovského. Platí stav 1:2 po druhej tretine.

Tretia tretina:

Začala sa tretia tretina. A pre Slovensko výborne – 45 sekúnd bude hrať presilovku o dvoch hráčov. Zverenci Craiga Ramsayho pridlho váhajú so strelou, Nemci si zatiaľ pohotovo strážia početnú nevýhodu. Neujala sa ani Pospíšilova rana a Nemci sa ubránili.

Slafkovský v 45. min našiel Regendu, z pravého kruhu ale strieľal nepresne. Rovnako tak neskôr na druhej strane aj Müller.

Rybár si pri dobrej nemeckej šanci nenechal streliť puk medzi betóny. Následne si Takáč v súboji jeden proti jednému našiel miesto na koncovku spoza obrancu, no neuspel.

Regenda potiahol do útočného pásma a Ivan strieľal nepresne.

Päť minút pred koncom Slováci výraznejšie tlačia na súpera, tlak je však skôr optický a neprináša tutovky.

Dobrá spolupráca Čerešňáka s Rosandićom a aj strela Tatara, vyrovnanie ale neprichádza. Nepriateľom Slovákov v závere duelu je ofsajd.

Rybár išiel na lavičku, hráči spod Tatier hrajú vabank. Nemecká obrana je pozorná a dobre blokuje možné nebezpečné prihrávky. Tutovka stále neprichádza.

Ján Pardavý dáva hráčom pokyny iba niekoľko sekúnd pred koncom duelu. Gól ale neprichádza a Slovensko prehráva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport