Na hlavný obsah

Vrah na úteku zabil päťčlennú rodinu, polícia ho neskôr zastrelila

Medzi obeťami boli aj deti.

Vrah na úteku zabil päťčlennú rodinu, polícia ho neskôr zastrelila
Odsúdený vrah Gonzalo Lopez. Foto: Texas Department of Criminal Justice

Už raz odsúdený vrah, ktorý pred mesiacom ušiel pri prevoze z väzenského autobusu, v noci na piatok (3. 6.) na úteku v americkom Texase zabil päťčlennú rodinu a ukradol ich auto.

Po Gonzalovi Lopezovi, bývalom členovi väzenského gangu mexickej mafie, polícia intenzívne pátrala už od jeho úteku. V noci na piatok, po náleze zavraždenej rodiny, ho policajti objavili a zastrelili. S odvolaním sa na hovorcu texaského väzenského systému o tom informovala agentúra AP.

Kriminalisti predpokladali, že sa 46-ročný Lopez ukrýva v chatovej oblasti západne od Centerville v Texase. Vo štvrtok (2. 6.) sa na políciu obrátila rodina z Houstonu, ktorá sa nemohla spojiť so seniorom, ktorý odišiel na rodinnú chatu spolu s deťmi.

Keď polícia dorazila na miesto, našla telo seniora a štyroch detí. Rodina nemala na Lopeza žiadne väzby, ďalšie podrobnosti polícia nezverejnila.

Zabitá rodina vlastnila pick-up, ktorý na mieste nešťastia nebol. Polícia auto vypátrala, za pomoci hrotov ho zastavila a pri streľbe Lopeza zabila. Nikto zo zasahujúcich policajtov sa nezranil.

Lopez si odpykával doživotný trest väzenia za vraždu muža na texasko-mexickej hranici z roku 2006. Pri prevoze na zdravotné vyšetrenie sa vyslobodil z pút, ktoré mal na rukách aj nohách, ušiel zo zamrežovanej časti autobusu, napadol vodiča a utiekol do okolitých lesov. Polícia po ňom odvtedy pátrala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet